این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۳۶۵-۳۷۳
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Grape Seed Powder as a Functional Ingredient on Flour Physicochemical Characteristics and Dough Rheological Properties
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effects of incorporating grape seed powder (GSP) on flour physicochemical properties i.e. particle size, crude protein, fiber, wet gluten and gluten quality (Zeleny test), and dough rheological properties were investigated. Increasing incorporation levels of GSP from 5 to 25% (w/w flour basis) led to an increase in the amount of fat, total phenol, and total dietary fiber; whereas total protein, wet gluten, and Zeleny values of the flour blends decreased. The results of farinograph test indicated a reduction in water absorption, stability, and farinograph quality number by increasing the concentration of GSP in the flours. Addition of GSP to wheat flour increased degree of softening and mixing tolerance of dough, while arrival time was slightly affected. Incorporation level below 10% (w/w) showed no negative effect of grape seed on dough rheological performance. There was a good potential in increasing nutritional and health value of bread by incorporating GSP, while keeping attention on the negative effects of the higher concentrations of GSP.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
m آقامیرزایی |
department of food science, college of agriculture, university of tabriz, tabriz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
سید حسین پیغمبردوست | s h
department of food science, college of agriculture, university of tabriz, tabriz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
s آزادمرد دمیرچی | azadmard damirchi
department of food science, college of agriculture, university of tabriz, tabriz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
m مجذوبی |
department of food science and technology, college of agriculture, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_12252_d37036279686b33fd5c4fdd1948f9472.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات