این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 30 آبان 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۸۴۷-۸۵۸
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Physicochemical Properties and Oxidative Stability of Some Virgin and Processed Olive Oils
چکیده انگلیسی مقاله
This study investigated the fatty acids profile, oxidative stability indices, and bioactive compounds of virgin and processed olive oils (Leccino and Frantoio cultivars). Results showed that fatty acid profile of the studied oils contained mostly oleic acid followed by palmitic and linoleic acid. Acid values of virgin Frantoio and processed Leccino were 0.78 and 0.18 mg KOH/g oil, with peroxide values (PV) of 8.74 and 6.03 meq O2/kg oil, respectively. Virgin Leccino had the highest oxidative stability index with induction period of 18.83 h. The highest contents of phenolics, 321.14 mg/kg, tocopherols, 455.25 mg/kg, and sterols, 2189.1 mg/kg, were recorded in virgin Leccino oil. Laboratory processing of virgin olive oil decreased the phenolics to 70%, tocopherols to 50%, and sterols to 25%. Finally, based on the higher content of antioxidant compounds, the virgin Leccino oil had higher oxidative stability and bioactivity than Frantoio oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bleaching,Deodorization,Rancimat test,Phenolic compounds
نویسندگان مقاله
v نجفی |
department of food science and technology, faculty of agriculture, tarbiat modares university, p.o. box 14115-336 tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
m برزگر |
department of food science and technology, faculty of agriculture, tarbiat modares university, p.o. box 14115-336 tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمدعلی سحری | m a
department of food science and technology, faculty of agriculture, tarbiat modares university, p.o. box 14115-336 tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_12736_c4020b75e5255b93505bcf4d9d8a0b6d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات