مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۷۶، شماره ۱۲، صفحات ۸۱۳-۸۲۱

عنوان فارسی راهنمای بالینی برای پیشگیری و کنترل مصرف الکل
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مصرف الکل یکی از مهمترین عوامل قابل پیشگیری مرگ است. باتوجه به اهمیت روزافزون بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی (از جمله سوءمصرف الکل) وجود راهنماهای بالینی مبتنی بر شواهد منطبق بر شرایط فرهنگی و اقتصادی در هر کشوری الزامی می‌نماید. هدف از انجام این مطالعه تدوین راهنمای بالینی به‌منظور کنترل و پیشگیری از مصرف الکل می‌باشد. روش بررسی: این پژوهش از مطالعات راه‌اندازی سیستم علمی/اجرایی (مطالعات مدیریت سیستم سلامت) می‌باشد که در سال 1396 در بیمارستان طالقانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که با استفاده از الگوی ملی بومی‌سازی راهکارهای طبابت بالینی با استفاده از نقد راهنماهای بالینی انتخاب شده تا پایان سال 1396 براساس معیارهای سازماندهی مناسب، در دسترس بودن نسخه کامل و به روز بودن راهنما بالینی، بر پایه سیستم امتیازدهیThe Appraisal of Guidelines for Research and Evaluation (AGREE) انجام گردید. راهنما بالینی براساس مدل 5A تدوین گردید. یافته‌ها: به‌منظور پیشگیری و کنترل مصرف الکل با توجه به توصیه‌های پنج راهنمای بالینی خدمات پیشگیری آمریکا، سبک زندگی سالم ایالات متحده، اقدامات پیشگیری در پزشکی عمومی استرالیا، عوامل خطر رفتاری استرالیا و سبک زندگی انگلستان، براساس آخرین توصیه‌ها تا زمان تدوین راهنمای بالینی براساس مدل 5A شامل (پرسش و ارزیابی، توصیه، توافق و امداد و سازماندهی و قرار جلسات بعدی) راهنمای بالینی تدوین گردید. نتیجه‌گیری: بهترین راهکار با توجه به راهنماهای بالینی موجود جهت پیشگیری و کنترل مصرف الکل غربالگری، مشاوره رفتاری کوتاه‌مدت (2-1 جلسه)، درمان با مداخلات رفتاری شناختی (6-2 جلسه) و در صورت نیاز ارجاع به مراکز درمانی بالاتر می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Clinical guideline for prevention and control of alcohol consumption
چکیده انگلیسی مقاله Background: Using alcohol is one of the most important death factors that can be prevented. Lifestyle-related diseases are at the top cause of mortality and burden of disease, whereas most of them can be prevented. Considering the growing importance of diseases related to lifestyle (including alcohol abuse), providing evidence-based clinical guidelines for diseases and life-style related conditions which are in accordance with the newest scientific findings and with cultural and economic conditions in each country are required. The aim of this study was to develop a clinical guideline for prevention and control of alcohol consumption. Methods: The type of study is initiation of a method or a scientific/administrative system (health system management studies) that uses the National Pattern of Localization of Clinical Guidelines in 2017 in Taleghani Hospital of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran, by using the reviewed clinical guidelines, which was conducted by the end of 2017 based on organizational criteria, the availability of the full version of the clinical guideline and its up-to-datedness, and the appraisal of guidelines for research and evaluation (AGREE) scoring system. This clinical guideline was developed based on 5A Model (Assess, Advise, Agree, Assist and Arrange). Results: In order to prevent and control alcohol abuse, a clinical guideline was developed based on five clinical guidelines including United States Preventive Services Task Force (USPSTF), Healthy lifestyle guideline (ICSI), the guidelines for preventive activities in general practice in Australia (RACGP), The Australian population health guide to risky behavioural risk factors in general practice (SNAP), and the guidelines related to lifestyle and wellbeing by the National Institute of Clinical Excellence of England (NICE) in the form of 5A model. Conclusion: The best practice is according to the existing clinical guidelines for prevention and control of alcohol use screening, brief intervention (1-2 sessions) and behavioral counseling, treatment with cognitive behavioral interventions (2-6 sessions) and, if necessary, referrals to higher treatment centers. Referral is recommended for patients who have signs of substance dependence and need a level of care beyond brief service.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرزاد تاجدینی | Farzad Tajdini
Department of Health and Community Medicine, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

رضا شکرریز فومنی | Reza Shekarriz-Foumani
Department of Health and Community Medicine, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

پری‌ناز رضاپور | Parinaz Rezapour
Department of Health and Community Medicine, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

کامبیز عباچی‌زاده | Kambiz Abachizade
Department of Health and Community Medicine, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

مریم محسنی | Maryam Mohseni
Department of Health and Community Medicine, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3666-133&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/54/article-54-1298028.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات