این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 29 آبان 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۱-۱۴
عنوان فارسی
اندازهگیری گلیسیریزین در ریشه گیاه شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC)
چکیده فارسی مقاله
ریشه گیاه شیرینبیان (Glycyrrhizia glabra L.) به طور عام لیکوریس نامیده میشود که به عنوان عامل شیرینکننده و بیش از دو هزار سال کاربرد دارویی داشته است. لیکوریس دارای پنج حلقه ساپونین تریترپن به نام اسید گلیسیریزینیک است. این ترکیب متعلق به مشتقات بتا-آمیرین(b-amyrin) میباشد. شیرینبیان به خاطر مزه شیرین آن به عنوان عامل ضد التهاب، آلرژی و زخم شناخته شده است. تا کنون جهت ارزیابی مقدار گلیسیریزین در ریشه گیاه شیرینبیان و عصارههای حاصل از آن از روشهای مختلفی استفاده شده است، که تماماً غیر اختصاصی و متکی به روشهای غیر مستقیم میباشند. در این تحقیق جهت تشخیص مقدار گلیسیریزین در نمونههای ریشه شیرینبیان، از روش (بدون هیدرولیز ماده) یعنی با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) صورت گرفته است. در این روش جداسازی گلیسیریزین از دیگر اجزای موجود در عصاره ریشه گیاه با استفاده از مرحله معکوس صورت گرفت، که نتایج رضایتبخش و قابل تکرار میباشند. ریشه گیاه از مزرعه گیاهان دارویی در باغ گیاه شناسی ملی ایران، جمعآوری گردید. سپس اقدام به استخراج عصاره توسط حلال و شناسایی ترکیب اسید گلیسیریزینیک توسط دستگاه (HPLC) نمودیم. مقدار ترکیب در نمونه 1.5 درصد تعیین گردید. این روش مشکلات در روشهای قبلی را دفع کرده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Measurment of glycyrrhizin in Glycyrrhiza glabra L. by High Performance Liquid Chromatography
چکیده انگلیسی مقاله
Roots or storon of Glycyrrhizia glabra L. commonlly called licorice, which is used for over 2000 years, mainly as a sweetening agent and a drug. Licorice known to contain the pentacyclic triterpene saponin glycyrrhizinic acid, which belong to the b-amyrin series. Licorice is presently recognized for its sweet tast and pronounced to be effective as an anti – inflammatory, anti-allergenic and anti-ulcer agent. Most of licorice determination methods of glycyrrhizin in the roots are non-specific and relying on indirect methods. The results obtained from these methods are usually unreal and unreliable. In this research glycyrrhizin in plants was estimated directly by High Performance Liquid Chromatography without hydrolysing glycyrrhizin to its aglycone. All sample collected from Iranian National Botanical Garden, then after extraction, component identified with compare standard. Hence the existing problems that considerably change results are eliminated. In this method, glycyrrhizin was separated from other components of total extract using reverse phase HPLC and the results of determinations have been satisfactory and reproducible.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کامکار جایمند |
عضو هیئت علمیمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران
محمدباقر رضایی |
عضو هیئت علمیمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118230_30c790868f58b4d317536b0b432dfa1b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1233239.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات