این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 22 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۵۳-۶۵
عنوان فارسی
اثر اسانس گیاهان آویشن و کاکوتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس گیاهان آویشن و کاکوتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. در این تحقیق از 420 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و 15پرنده در هر تکرار استفاده شد. اسانس گیاه آویشن یا کاکوتی در سطوح 50، 100 و 150 میلیگرم در هر کیلوگرم جیره اضافه و یک جیره فاقد اسانس به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج بدست آمده در پایان دوره، تیمار آزمایشی حاوی کاکوتی در سطح 50 میلیگرم به طور معنیداری افزایش وزن بالاتری نسبت به تیمار شاهد داشت (05/0>P). همچنین استفاده از تیمارهای آزمایشی حاوی آویشن و کاکوتی در سطح 50 میلیگرم سبب افزایش مصرف خوراک جوجههای گوشتی شد (05/0>P). تیمارهای آزمایشی در پایان دوره، از نظر ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنیداری با تیمار شاهد نداشتند. تیمار آزمایشی حاوی اسانس آویشن در سطح 150 میلیگرم و کاکوتی در سطح 50 میلیگرم بالاترین شاخص کارآیی تولید (05/0>P) را نشان دادند. تیمارهای آزمایشی حاوی آویشن در سطوح 100 و 150 میلیگرم به صورت معنیداری سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیل و کاهش کلیباسیل روده شدند (05/0>P). بر اساس نتایج این آزمایش، سطوح مختلف اسانس آویشن اسانس آویشن به صورت معنیداری باعث تقویت پاسخ ایمنی همورال و سلولی جوجههای گوشتی شد، اما سطوح مختلف اسانس کاکوتی تاثیرمعنیداری بر پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی نشان نداد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن، پاسخ ایمنی، جوجه گوشتی، عملکرد، کاکوتی،
عنوان انگلیسی
Effect of Thyme and Ziziphora essence on performance, microbial population and immune response of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate effects of different levels of Thyme or Ziziphora essence on performance,microbial population and immune response of broiler chickens. Four hundred and twenty day-old male chicks (Ross 308) were randomly distributed in seven dietary treatments of four replicates with 15 chicks/pen in a completely randomized design. Treatments were 50, 100 and 150 mg/kg diet of Thyme or Ziziphora essence and a non-essence diet as a control group. Based on the results, inclusion of 50 mg/kg of Ziziphora resulted in higher weight gain than control treatment at the end of experiment (P< 0.05). On the other hand, feed intake was significantly increased with 50 mg/kg of Thyme and Ziziphora essence (P< 0.05).At the end of experiment, no significant differences were shown between treatments in FCR.Thyme in 150 mg/kg and Ziziphora in 50 mg/kg indicated the highest EPI (P< 0.05). Thyme at 100 and 150 mg/kg levels increased the proportion of lactobacilli and reduced intestinal colibacilles (P< 0.05). Based on the results, different levels of Thyme compared to Ziziphora essence showed stronger effects on the humeral and cellular immune responses of broilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Thyme, Immune response, Broiler, Performance, Zizyphora
نویسندگان مقاله
سید حسن حسینیان بیلندی |
دانشجوی دکتری علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
سید محمد حسینی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
محسن مجتهدی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
مسلم باشتنی |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_3183_08b7a76a05fbcb031fc98e204042671b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-1154046.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات