این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 28 مهر 1404
Preventive Care in Nursing and Midwifery Journal
، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۴۵-۵۲
عنوان فارسی
بررسی رفتارهای تغذیهای دانشجویان دختر خوابگاهی در جهت پیشگیری از کم خونی فقر آهن در سال ۱۳۸۸
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: کمبود آهن شایعترین کمبود تغذیهای در دنیا است. زنان نیز به علت از دست دادن آهن به هنگام قاعدگی و زایمان در معرض خطر فقر آهن قرار دارند. با اصلاح رفتار و الگوی تغذیه میتوان به میزان زیادی کم خونی فقر آهن را در زنان کاهش داد. هدف مطالعه حاضر تعیین رفتارهای تغذیهای دانشجویان دختر ساکن در خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جهت پیشگیری از کم خونی فقر آهن در سال 1388 میباشد. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی میباشد. 346 نفر از دانشجویان ساکن درخوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بصورت نمونهگیری در دسترس انتخاب و پرسشنامهها مطالعه را تکمیل کردند. سپس دادههای جمعآوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که 2/0 درصد از دانشجویان دارای رفتارهای تغذیهای در سطح ضعیف، 59 درصد دارای رفتارهای تغذیهای در سطح متوسط و 8/40 درصد دارای رفتارهای تغذیهای مناسب جهت پیشگیری از کم خونی فقر آهن بودند. نتیجهگیری: با توجه به این که بیش از نیمی از افراد مورد مطالعه رفتارهای تغذیهای متوسط داشتند و با توجه به اهمیت و شیوع کم خونی فقر آهن در زنان سنین باروری و نیز با توجه به نقش بارز الگوی غذایی در ایجاد و تداوم فقر آهن، ضرورت انجام مداخلاتی مانند اجرای برنامههای آموزشی، جهت اصلاح برخی رفتارها و الگوهای غذایی مسبب کم خونی فقر آهن برای زنان سنین باروری ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژگان کلیدی، رفتارهای تغذیهای، کم خونی فقر آهن، دانشجویان
عنوان انگلیسی
Eating Habits of Female Students Residing in a University Dormitory Focusing on Prevention of Iron Deficiency Anemia, 2009
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Iron deficiency is a prevalent nutrition deficiency in the world. Women are at risk for iron deficiency anemia. Changing behavior towards healthy eating habits in women helps iron deficiency anemia decrease. The purpose of this study was to assess eating habits of female students residing in the dormitory of the Shahid Beheshti University of Medical Sciences focusing on prevention of iron deficiency anemia in 2009. Material and Methods: In this cross-sectional study, a convenience sample of 348 female students was selected. Data were gathered using the demographic and nutrition pattern inventories related to prevention of iron deficiency anemia. The reliability and validity of the scale was confirmed. The statistical analysis of the data was done in the SPSS 16. . Results: The results showed that 0.2 percent of the participants had low level eating habit, 59 percent had a moderate level, and 40.2 percent had a high level eating habit. Conclusion: Regarding the importance of the anemia and the role of healthy diets in prevention of anemia, it is recommended to increase the knowledge of women aged 15-49 years old towards health eating.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آرمان لطیفی | arman latifi
دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
طاهره دهداری | tahereh dehdari
dehdarit@yahoo.com
نشانی اینترنتی
http://www.zums.ac.ir/nmcjournal/browse.php?a_code=A-10-40-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات