|
Journal of Research and Health، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۸۸۴-۸۸۹
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی باقیمانده های پادزیستی در شیرهای خام و پاستوریزه |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: مصرف فرآورده های غذایی با منشا دامی آلوده به باقیمانده آنتی بیوتیکی دارای اثرات سوء بر سلامت و بهد اشت افراد جامعه می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه باقیمانده آنتی بیوتیک ها در شیرهای خام و پاستوریزه استان ایلام مورد ارزیابی قرار گرفت. از تعداد 9 واحد دامداری نیمه صنعتی، 4 واحد ایستگاه جمع آوری شیر و 3 شرکت تولید شیر پاستوریزه در استان ایلام طی فصول بهار و تابستان سال 1391 نمونه برداری و از لحاظ باقیمانده آنتی بیوتیک ها با استفاده از روش تست شیر کوپن بررسی شد. یافته ها: نتایج نشان داد که از مجموع 96 نمونه اخذ شده در این مطالعه تعداد 28 نمونه (16/29%) از نظر وجود باقیمانده آنتی بیوتیکی مثبت بودند. نمونه های شیر بررسی شده طی فصل بهار و تابستان به لحاظ آلودگی باقیمانده آنتی بیوتیکی اختلاف آماری معنی داری را نشان دادند، به گونه ای که نمونه های شیر دارای باقیمانده آنتی بیوتیکی در فصل تابستان (50/37%) در مقایسه با نمونه های شیر فصل بهار (83/20%) بالاتر بود (05/0P<). درصد آلودگی نمونه های شیر خام (76/30%) به باقیمانده آنتی بیوتیکی در مقایسه با نمونه های شیر پاستوریزه (20/22%) به طور معنی داری بالاتر بود (05/0P<). بحث و نتیجه گیری: با توجه به عوارض سوء حاصل از مصرف شیرهای آلوده به بقایای آنتی بیوتیک ها و همچنین ضررها و زیان های متعدد حاصل از آن در صنایع لبنی، به نظر می رسد که نیاز به مطالعات جامع تری برای تعیین دقیق نوع باقیمانده آنتی بیوتیک در شیرهای مصرفی در این منطقه وجود دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ایلام، باقیمانده آنتی بیوتیک، شیر، تست شیر کوپن |
|
عنوان انگلیسی |
Antibiotic residues in raw and pasteurized milk, Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: The presence of antibiotic residues in food products of animal origin, especially milk and meat, and their consumption can cause serious side effects for human health. The purpose of this study was to monitor antibiotics residues in raw and pasteurized milk produced in Elam province of Iran during the spring and summer of 2012. Material and Methods: For this purpose, 9 industrial dairy farms, 4 local milk collection centers and 3 dairy processing plants were randomly selected. Raw and pasteurized milk samples were collected in 3 replications. Residual antibiotic of milk samples were monitored by Copan Milk Test. Finding: The results showed that 28 of all milk samples (29.16%) showed detectible antibiotic residues. Significant differences (P< 0.05) observed between antibiotic residues in spring and summer milk samples, So that, the milk samples contains antibiotic residues in summer season (37.50%) was higher than compared with spring milk samples (20.83%). Contamination of raw milks (30.76%) with antibiotic residues was significantly (P< 0.05) higher than compared with pasteurized milk samples (22.20%). Discussion & Conclusion: According to the adverse effects of contaminated milk antibiotic residues, which can be considered an important factor threatening human health and numerous losses that would caused in the milk industry, There seems to be a need for more studies to determine the exact type of antibiotic residue in milk consumption in this province. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Ilam, Antibiotic residue, Milk, Copan Milk Test |
|
نویسندگان مقاله |
رزاق محمودی | razzagh mahmoudi
کیومرث امینی | kiomars amini
مهتاب وهاب زاده | mahtab vahabzadeh
حامد میر | hamed mir
رضا واقف | reza vaghef
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jrh.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-625-1&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
نظام سلامت |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله اصیل پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|