تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۱۷۹-۱۸۶

عنوان فارسی مقایسه تاثیرغلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس
چکیده فارسی مقاله خلاصه:سابقه و هدف: با توجه به شیوع باکتری‌های دهانی، عوارض آنها و افزایش مقاومت میکروبی و شناخت خواص ضد باکتری نانوسیلور و سیاه دانه دراین مطالعه خواص ضد باکتری آموکسی سیلین، رقت های روغن سیاه دانه و نانوسیلور در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد در سال 1390 مقایسه شدند. مواد و روش‌ها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، خواص آنتی‌باکتریایی غلظت‌های خالص برابر 330 تا 312/10 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره روغنی سیاه دانه و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت های3500 تا3/125 ppm بر روی 76 نمونه در 2گروه از باکتری‌های دهانی شامل استرپتوکوکوس موتانس و سنگوئیس با روش دیسک دیفیوژن سنجیده شد و نتایج با خاصیت دیسک استاندارد آموکسی سیلین برابر 25 میکروگرم مقایسه گردید. آزمایش ها درپلیت های حاوی محیط کشت مولر هینتون آگار و با استفاده از باکتری‌های استاندارد معادل غلضت 5/0 مک فارلند انجام و هاله عدم رشد هر دیسک اندازه‌گیری و نتایج توسط آزمون ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: روغن سیاه دانه با غلظت 330 میلی گرم بر میلی‌لیتر و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت 3500 ppm بر علیه باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس دارای هاله عدم رشدی به ترتیب معادل (5/33 -22میلی‌متر) و برای استرپتو کوکوس سنگوئیس(11-75/9 میلی متر) و آموکسی سیلین 25 میکرو گرم برابر (75/21- 75/19 میلی‌متر) بود.نتیجه گیری: محلول نانوسیلور بیشترین خواص ضد باکتریایی را برعلیه هر دو باکتری فوق نشان داد. در مورد باکتری استرپتوکوکوس موتانس میزان تاثیر سیاه دانه و آموکسی سیلین یکسان بود ولی روغن سیاه دانه بیش از آموکسی سیلین روی باکتری استرپتوکوکوس سنگوئیس موثر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of the antibacterial activity of various concentrations of Nigella Sativa and Nanosilver on the growth of S.sanguis and S. mutans
چکیده انگلیسی مقاله Abstract: Background and Aim: Reports indicate an increase in the resistance of oral bacteria to the antibiotics. This study was conducted with the aim to compare the antibacterial effects of colloidal Nanosilver and Nigella sativa oil. Materials and Methods : In this experimental laboratory study, the disk diffusion method was used on 76 samples to evaluate the anti-bacterial properties of Nigella sativa oil extract in concentrations of 330mg/mL (up to 10.312 mg/ mL) and similar properties of Nanosilver in concentrations of 3.125 to 3500ppm.The samples were divided into 2 groups of oral bacteria consisting of Streptococcus mutans and S.sanguis . The results were compared with anti-bacterial effect of the standard disk of amoxicillin (25 µg). The growth medium consisted of Mueller Hinton agar plates in which standard strains of bacteria with 0.5 McFarland concentrations were cultured. The bacterial inhibitory zone of each disk was measured and the data was analyzed using the ANOVA statistical test. Results: The Nigella Sativa oil in concentration of 330mg/mL and Nanosilver in concentration of 3500 ppm demonstrated an inhibitory zone of 22-33.5mm respectively for S. mutans and 9.75-11 mm respectively for S.sanguis. The inhibition zone of standard amoxicillin disc (25 µg) was 19.75 – 21.75mm. Conclusion: Colloidal Nanosilver showed the highest antibacterial activity against both strains of the bacteria. The antibacterial effects of Nigella sativa and amoxicillin were similar on S. mutans whereas, Nigella stavia was found to be more effective than amoxicillin on S.sanguis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمیدرضا عظیمی لیسار | hamidreza azimi laysar


محمد نیاکان | mohammad niakan
oral and maxillofacial surgery dept, dental school of shahed university of medical sciences, tehran, iran
بخش میکروب شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

گلنوش محمدتقی | golnoosh mohammad taghi


زهرا جعفریان | zahra jafarian


فرهود نجفی | farhood


سیدمصطفی مصطفوی زاده | mostafa mostafavizade


سارا نیاکان | sara niakan



نشانی اینترنتی http://www.jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-537-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده مواد دندانی
نوع مقاله منتشر شده مطالعه اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات