این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۱۵۷-۱۶۳

عنوان فارسی ارزیابی تأثیرماست پروبیوتیک بر بوی بد دهان
چکیده فارسی مقاله خلاصه: سابقه و هدف: پروبیوتیکها از طریق تغییر فلور میکروبی دهان می توانند اثرات مفیدی بر سلامت دهان داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف ماست پروبیوتیک تجاری بر بوی بد دهان بود. مواد وروشها: در این کارآزمایی بالینی، تعداد 44 داوطلب مبتلا به هالیتوزیس با منشاء دهانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. افراد مورد بررسی 200 گرم ماست پروبیوتیک در هر روز به مدت دو هفته مصرف کردند. یک فرد معاینه کننده بوی دهان افراد مورد بررسی را در ابتدای مطالعه و بعد از دو هفته به روش سنجش ارگانولپتیک (با درجه بندی صفر= بدون بوی بد دهان، 1= بوی خفیف، 2= بوی متوسط، 3= بوی شدید و 4= بوی بسیار شدید) از فواصل 10 و 50 سانتیمتر ارزیابی کرد. داده ها بوسیله نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد (05/0=&alpha). یافته ها: بوی بد دهان در فاصله 10 سانتی متر از 5/54 درصد به 4/20 درصد کاهش یافت. (01/0>P) درجات سنجش ارگانولپتیک در ابتدای مطالعه (در فواصل 10 و 50 سانتیمتر) برابر با (12/1±63/2) و (23/1±95/1 ) بود که بطور معنی داری به (10/1±45/1) و (93/0±95/0) در انتهای مطالعه کاهش نشان داد. (001/0>P) نتیجه گیری : به نظر می­رسد که مصرف فرآورده های پروبیوتیک می­تواند به عنوان یک روش مؤثر برای بهبود هالیتوزیس با منشاء دهانی درنظر گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک، بوی بد دهان، ارگانولپتیک

عنوان انگلیسی Assessment of Probiotic Yogurt on Oral Malodor by Organoleptic method
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Probiotics could have benefits on oral health, partially through modifying oral cavity microflora. The purpose of this study was to investigate the effect of a commercial probiotic yogurt consumption on oral halitosis. Material and Methods: This clinical trial was conducted on 44 volunteers suffering from halitosis with oral cavity origin. The subjects were given 200 ml probiotic yogurt daily for a period of two weeks. One examiner evaluated subjects’ mouth odor at baseline and after two weeks using organoleptic assessment (5 point scale: 0= no, 1= brief, 2= medium, 3=severe, and 4= very severe) at 10 and 50 cm distances. Data were analyzed by SPSS software using Wilcoxon test (&alpha=0.05). Results: Baseline mean organoleptic scores (10 and 50 cm) were 2.63±1.12 and 1.95±1.23, which decreased to 1.45±1.10 and 0.95±0.93 at the end of study (P< 0.001). Conclusion: consumption of probiotic products could be considered as an effective strategy for improvement of halitosis with mouth origin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله probiotics, halitosis, Organoleptic

نویسندگان مقاله پریچهر بهفرنیا | p behfarnia


شاپور باشتی | sh bashti



نشانی اینترنتی http://www.jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-349-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پریو
نوع مقاله منتشر شده مطالعه اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات