این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۱۵۶-۱۶۲

عنوان فارسی بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی ۴ نوع رزین کامپوزیت
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: یکی از مشکلات دندانپزشکی ترمیمی کاهش کیفیت کامپوزیت­ها در معرض مواد غذایی و بزاق و بر هم کنش این مواد می­باشد، بنابراین تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر روی ریزسختی چهار نوع کامپوزیت Z250، Z350XT، P60 وP90 انجام شده است. مواد و روشها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی از هر نوع کامپوزیت 20 دیسک با ارتفاع 2 و قطر 5 میلیمتر ساخته شد، نمونه­ها به مدت 40 ثانیه توسط دستگاه لایت کیور LED با شدت 1000 میلی وات بر سانتیمتر مربع پلیمریزه شدند و بلافاصله زیر اسپری آب به وسیله دیسک­های اکسید آلومینیوم به ترتیب از زبر تا خیلی نرم پرداخت شدند. این نمونه­ها در مخزن ضد نور حاوی آب مقطر به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد ذخیره شده، سپس نمونه­های هر کامپوزیت به صورت تصادفی به دو گروه ده تایی تقسیم شدند و ریزسختی تمام نمونه­ها در دستگاه سختی سنجی ویکرز اندازه­گیری شد. در ادامه یک گروه ده تایی از نمونه­ها در آب مقطر به عنوان گروه شاهد و گروه ده تایی دوم در محلول هپتان (دمای 37 درجه سانتیگراد) به مدت 7 روز قرار گرفتند و سپس ریزسختی نهایی اندازه­گیری شد. از روش آماری ANOVA و آزمون تکمیلی Tukey و سطح معنی­داری (05/0>p) برای تحلیل داده­ها استفاده شد. یافته ها: ریزسختی سطحی نهایی تمامی کامپوزیت­ها بعد از قرارگیری در آب مقطر افزایش پیدا کرد. میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در هر 4 نوع کامپوزیت تفاوت معنی­دار با یکدیگر داشت. (05/0>P) میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان در کامپوزیت P90 افزایش پیدا کرد و این تفاوت معنی دار بود. (01/0= P) در سه کامپوزیت دیگر هم ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان افزایش داشت ولی این تفاوت معنی­دار نبود. (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کامپوزیت رزین، ریزسختی، محلول مشابه غذایی، هپتان

عنوان انگلیسی An Experimental Study on the Effect of Heptane Food Simulating Liquid on the Micro-hardness of Four Different Resin Composites
چکیده انگلیسی مقاله Aim and Background: One of the problems encountered in the restorative dentistry is the degradation of composites in the presence of foods, saliva, and their interaction. In view of that, this study evaluates the effect of Heptane food simulating liquid on the micro-hardness of four different Z250, Z350XT, P60, and P90 composites. Materials and Methods: In this experimental-in vitro study, 20 disks of 2 mm in height and 5 mm in diameter are prepared from each composite (leading to a total number of 80 samples). Using an LED light cure unit, the specimens are carefully polymerized for 40 seconds under a 1000 mw/cm2 light radiation and then immediately polished under water spray by means of subsequent application of coarse to super-fine aluminum oxide disks. These samples are immersed in a 37ºC distilled water dark tank for 24 hours. Next, samples of each composite are randomly put into two equal groups of ten. The micro-hardness of each sample is then measured in a Vickers microhardness testing machine. Next, keeping temperature at 37 ºC, the first (control) group and the second (test) group are immersed for 7 days in distilled water and Heptane food simulating liquid, respectively, and the micro-hardness is re-evaluated for each disk. Finally, the recorded data are analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA) and Tukey's multiple comparison tests with significance level of lower than 0.05 in SPSS V20 software. Results: It is found that immersing composite disks in distilled water meaningfully increases the micro-hardness of samples ( P< 0.05). The same finding has been confirmed for the P90 disks which are kept in Heptane.(p=0.01) The micro-hardness of other composites ( Z250, Z350XT, and P60) is also increased in the presence of Heptane but none of them was significant ( P>0.05). Conclusions: The micro-hardness of samples is increased in the presence of both distilled water and Heptane food simulating liquid but the amount of this increase totally depends on the type of composite and also the sample storage environment.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مراد صدقیانی | m sadaghiani
دانشگاه آزاد اسلامی - واحددندانپزشکی

کیوان ساعتی | k saati
دانشگاه آزاد اسلامی - واحددندانپزشکی

سولماز مویدی | s moayedi
دانشگاه آزاد اسلامی - واحددندانپزشکی

سمیه رضایی | s rezae
دانشگاه آزاد اسلامی - واحددندانپزشکی


نشانی اینترنتی http://www.jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1129-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ترمیمی
نوع مقاله منتشر شده مطالعه اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات