میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی خواص پروبیوتیکی باکتری‌هایاسیدلاکتیک جدا شده از محصولات لبنی بومیمنطقهغربایران
چکیده فارسی مقاله جداسـازی و شناسـایی باکتری‌های پروبیوتیک ازسـویه­های بومـی، نقش بسـیار مهمـی در صنعت غذایی و همچنین افزایش سلامت افراد جامعه دارد. بـا توجـه بـه اهمیـت و سـودمندی لاکتوباسـیلوسهابه عنـوان باکتری‌های پروبیوتیـک و آغازگـر در صنایـع غذایی مخصوصاً لبنـی، بـر آن شـدیم تـا بـا جداسـازی وشناسـایی سـویههای لاکتوباسـیلوس بومـی از محصولات لبنی منطقه غرب ایران گامـی درجهـت شناسایی پروبیوتیکهای مطلوب ورشد آن‌ها برداریـمهدف ازاین مطالعه، شناسایی و بررسی خواص پروبیوتیکی و فنوتیبی باکتری‌های اسیدلاکتیک بومی جدا شده ازمحصولات لبنی منطقه غرب ایران بود.جهت شناسایی اولیه آزمون­های تشخیصی شامل رنگ‌آمیزیگرم، کاتالاز و آزمون اکسیدازروی50 نمونه ازباکتری‌های اسیدلاکتیک جدا شده از محصولات لبنی بومی (ماست، دوغ، پنیروکره) منطقه غرب ایران انجام شد و سپس روی نمونه­های منتخب آزمون‌های مربوط به بررسی خواص پروبیوتیکی شاملمقاومت به اسید، صفرا، شیره معده، عدم فعالیتهمولیتیک و هیدرولیزال آرژنین و آزمونشناسایي بهوسیله‌ی پرایمر­هایعمومیSrDNA16همراه با تعیین توالی ورسم درخت فیلوژنی صورت پذیرفت.نتایج آزمون­های تشخیصی نشان داد در میان 50 گونه از باکتری‌های اسیدلاکتیک مورد بررسی 3 سویه گرم مثبت، کاتالاز منفیو اکسیدازمنفی بودند. مطابق با نتایج خواص پروبیوتیکی هر3 سویه­ منتخب دارای خواص پروبیوتیکی مطلوبی بودند. نتایجواکنش زنجیرهای پلیمراز SrDNA16 نشان داد 3 باکتری مورد بررسیمتعلق بهگونه­هایجدید لاکتوباسیل کازئیلاکتوباسیلوس پلانتاروم و پدیوکوکوساسیدلاکتیک بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه زارعی |
 

لیلا ناطقی (نویسنده مسئول) |
 

محمدرضا عشقی |
 


نشانی اینترنتی http://bamj.ir/en/ManuscriptDetail?mid=10295
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله‌ تحقیقی‌ (پژوهشی‌)
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات