مطالعات مدیریت ترافیک، جلد ۱۳۹۵، شماره ۵۷، صفحات ۶۱-۸۵

عنوان فارسی سبک رهبری مدیران و تأثیر آن بر ارتقای بهره‌وری منابع انسانی (نمونه‌پژوهی: مدیران ستادی فرماندهی انتظامی استان مازندران)
چکیده فارسی مقاله امروزه یکی از موضوعات مهم برای سازمان‌ها برنامه‌ریزی برای افزایش بهره‌وری (ارتقای کارایی و اثربخشی) است؛ چرا که بهره‌وری همواره یکی از راهبردهای بنیادی برای تضمین بقا و رشد سازمان‌ها به شمار می‌رود. در این مقاله به بررسی تأثیر سبک‌های رهبری مدیران بر ارتقای بهره‌وری منابع انسانی می‌پردازیم. این تحقیق از نظر هدف از نوع کاربردی است و، از نظر روش گردآوری داده‌ها، توصیفی و از نوع پیمایشی است. این تحقیق، به لحاظ بررسی رابطه بین دو متغیر، تحقیق همبستگی نیز خوانده می‌شود. جامعه آماری شامل 109 نفر از مدیران ستادی فرماندهی انتظامی استان مازندران است که، بر اساس فرمول کوکران، 85 نفر بصورت نمونه‌گیری تصادفی ساده به مثابه نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات بر اساس پرسش‌نامه استاندارد سبک رهبری کلارک (1998) و پرسش‌نامه استاندارد بهره‌وری تنظیم شده است. پایایی سؤالات با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 83/0 و 97/0 سنجیده و تأیید شد. برای بیان توصیفی و تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش آمار توصیفی و به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون ضریب همبستگی، رگرسـیون و فریدمن با نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. استفاده شده است. یافته‌های تحقیق حاکی از آن است که سبک رهبری و مؤلفه‌های آن بر بهره‌وری منابع انسانی مؤثر است. نتایج تحقیق نشان داد که بُعد غیردستوری و بُعد مشارکتی به‌ترتیب دارای بیشترین و کمترین ضریب همبستگی بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سبک رهبری، مدیران، بهره وری، منابع انسانی، مازندران،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله امروزه یکی از موضوعات مهم برای سازمان‌ها برنامه‌ریزی برای افزایش بهره‌وری (ارتقای کارایی و اثربخشی) است؛ چرا که بهره‌وری همواره یکی از راهبردهای بنیادی برای تضمین بقا و رشد سازمان‌ها به شمار می‌رود. در این مقاله به بررسی تأثیر سبک‌های رهبری مدیران بر ارتقای بهره‌وری منابع انسانی می‌پردازیم. این تحقیق از نظر هدف از نوع کاربردی است و، از نظر روش گردآوری داده‌ها، توصیفی و از نوع پیمایشی است. این تحقیق، به لحاظ بررسی رابطة بین دو متغیر، تحقیق همبستگی نیز خوانده می‌شود. جامعة آماری شامل 109 نفر از مدیران ستادی فرماندهی انتظامی استان مازندران است که، بر اساس فرمول کوکران، 85 نفر بصورت نمونه‌گیری تصادفی ساده به مثابه نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات بر اساس پرسش‌نامة استاندارد سبک رهبری کلارک (1998) و پرسش‌نامة استاندارد بهره‌وری تنظیم شده است. پایایی سؤالات با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 83/0 و 97/0 سنجیده و تأیید شد. برای بیان توصیفی و تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش آمار توصیفی و به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون ضریب همبستگی، رگرسـیون و فریدمن با نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. استفاده شده است. یافته‌های تحقیق حاکی از آن است که سبک رهبری و مؤلفه‌های آن بر بهره‌وری منابع انسانی مؤثر است. نتایج تحقیق نشان داد که بُعد غیردستوری و بُعد مشارکتی به‌ترتیب دارای بیشترین و کمترین ضریب همبستگی بوده است.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیدمهدی احمدی بالادهی |
درون سازمانی


نشانی اینترنتی http://pod1.jrl.police.ir/article_9589_79530536e9eabdff2906c9dc58e27fb6.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات