دامپزشکی ایران، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۱۳-۲۰

عنوان فارسی اثر غلظت‌های مختلف برگ توت سفید بر مورفولوژی پرزهای روده ماکیان گوشتی
چکیده فارسی مقاله به منظور ارزیابی اثر سه غلظت متفاوت برگ توت سفید بر ویژگی های مورفولوژیک پرزهای روده ماکیان گوشتی، تعداد 180 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه خریداری و پس از وزن گیری، به 4 گروه 45 قطعه‌ای تقسیم‌ شدند که هر گروه شامل 3 پن 15 قطعه‌ای بود. گروه 1 در کل دوره‌ی پرورش تنها جیره‌ی پایه را دریافت نمود و گروه های 2، 3 و 4 دریافت کننده جیره پایه باضافه به ترتیب 25/0، 5/0 و 1 درصد برگ توت در کل دوره‌ی پرورش بودند. جیره پایه بر اساس ذرت-سویا فرموله ‌شد که در مورد همه گروه‌ها یکسان بود. برای بررسی مورفولوژی پرزهای روده در 21 و 42 روزگی دو بار نمونه‌برداری انجام گرفت و در هر نمونه گیری تعداد 6 قطعه جوجه از هر گروه انتخاب شد و از دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم به اندازه 3 سانتی متر نمونه گیری و به آزمایشگاه فیزیولوژی ارسال گردید و ریخت شناسی پرزهای روده با بررسی اندازه ی پرزها (ارتفاع و پهنا) و ضخامت لایه ی لامیناپروپریا بررسی شد. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش غلظت برگ توت در جیره، ویژگی های مورفولوژیک پرزهای روده بهبود پیدا کرده و بخصوص در غلظت 1% افزایش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل دیده شد (05/0p<). همچنین روده باریک در گروه های دریافت کننده غلظت های 5/0 و 1% برگ توت نسبت به گروه‌های دیگر دارای مساحت بیشتری بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله برگ توت سفید،مورفولوژی،پرزهای روده،ماکیان گوشتی،

عنوان انگلیسی Dietary Effect of mulberry (morus alba) leaves supplementation on intestinal villi morphology of broiler chickens.
چکیده انگلیسی مقاله To investigate the effect of dietary Morus alba leaves on intestinal morphology of broiler chickens, 180 one day old Ross chicks were purchased and randomly divided into four equal groups (each group contains 45 chickens in 3 replicates). Group 1 as control group received basal diet, groups 2, 3 and 4 received diet supplemented with 0.25%, 0.5% and 1% Morus alba leaves, respectively. Chicks were provided a standard diet base on corn. Chicks were raised on floor-pen under standard conditions until day 42 of age. At days 21 and 42, six chicks of each group were randomly selected and samples were taken from Duodenum, Jejunum and Ileum for morphometric analysis. The findings of this study showed that increasing dietary Morus alba had positive effect on intestinal morphology parameters and in 1% it was significant (p< 0.05). The duodenum villous length and width were significantly (P< 0.05) greater in the group supplemented by 1% Morus alba than control. In addition, high levels of Morus alba leaves (0.5% and 1%) increased the surface of small intestine compared to the control group.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید ستار توحیدی فر |
دانش آموخته دکترای تخصصی بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد

شهاب بهادران |
استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد

حسین حسن پور |
دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد

محمدحسن مهرائی همزه کلائی |
استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد

الهه عسکری |
استادیار گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه لرستان

جواد غلام زاده |
دانش آموخته دکترای حرفه ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد


نشانی اینترنتی http://www.ivj.ir/article_81734_135c07d2b710b76b5b8c4087e64c962d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات