|
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۷، شماره ۶، صفحات ۵۱۱-۵۲۲
|
|
|
عنوان فارسی |
خالصسازی آنزیم لاکاز قارچ Trametes و تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی لاکاز نوترکیب |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده زمینه و هدف: لاکازها یکی از اصلی ترین پروتینها با قابلیت کاتالیز اکسیداسیون ترکیبات فنولی میباشند که بهعنوان بیوکاتالیست در بیوتکنولوژی جهت رنگ بری و رنگ زدایی در صنایع رنگ، سمزدایی در محیط زیست، شفافسازی آب میوهها در صنایع غذایی کاربرد دارند. هدف از این پژوهش، تولید لاکاز نوترکیب، خالصسازی با بازده بالا و تعیین خصوصیات بیوشیمیایی و کینتیکی لاکاز تخلیص شده میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، لاکاز نوترکیب قارج ترامتوس که در میزبان مخمری به شکل خارج سلولی، بیان شده است. طی چندین مرحله با استفاده از روشهای اولترافیلتریزاسیون و کروماتوگرافی به روش ژل فیلتریزاسیون تخلیص شد و کارآیی روند تخلیص تعیین و پس از تعیین وزن مولکولی، خصوصیات فیزیکوشیمیایی لاکاز نوترکیب بررسی و میزان پایداری حرارتی آنزیم تعیین شد. تمامی آزمونها با انجام حداقل 3 تکرار و احتساب میانگین و انحراف از معیار انجام گردید. یافتهها: نتایج نشان داد لاکاز با موفقیت و بازده 67/5 برابر با حفظ 7/49 درصد فعالیت آنزیمی تخلیص شد و وزن مولکولی لاکاز نوترکیب 65 کیلودالتون تعیین شد. دما و pH بهینه لاکاز تخلیص شده به ترتیب C°60 و 8/4 تعیین شد. خصوصیات کینتیکی آن نیز تعیین شد. بررسی پایداری دمایی لاکاز نوترکیب نشان داد که لاکاز پایداری بالایی در برابر حرارت دارد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد که روش کروماتوگرافی ژل میتواند روشی کارآمد جهت خالصسازی لاکاز نوترکیب با حفظ خصوصیات آنزیمی و پایداری حرارتی بالا باشد، بهطوریکه لاکاز نوترکیب تخلیص شده با بازده بالا و حفظ فعالیت میتواند در صنایع دارویی، نساجی، محیط زیست و غذایی و سمزدایی محیط زیست، کاربرد داشته باشد. واژههای کلیدی: خالصسازی، آنزیم لاکاز، قارچ Trametes ،خصوصیات فیزیکوشیمیایی |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
خالصسازی، آنزیم لاکاز، قارچ Trametes ،خصوصیات فیزیکوشیمیایی |
|
عنوان انگلیسی |
Purification of Fungal Laccase from Trametes and Characterization of Recombinant Laccase Physicochemical Properties |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Laccase is the most abundant member of protein family that catalyzes the oxidation of substituted phenols. Laccases are used as biocatalysts for decolorization and bleaching in dye industries, detoxification in environment, and juice clarification in food industries. The present study aimed at producing recombinant laccase, purifying with high yield and fold, and characterizing biochemical and kinetic properties of the purified laccase. Materials and Methods: In this laboratory study, recombinant Trametes laccase, which was successfully expressed in yeast host in extracellular form, was purified through ultrafiltration and gel chromatography methods. The purification process yield and fold was determined and after molecular weight determination, physiochemical properties of recombinant laccase were studied and its thermostability was determined. All tests were conducted with at least 3 times repetition and mean and standard deviation calculation. Results: Purification strategy showed that laccase was successfully purified with 5.67 fold and 49.7% yield and the molecular weight of recombinant laccase was determined 65KDa. Optimum pH and temperature of the recombinant laccase were determined 4.8 and 60°C, respectively. Its kinetic properties were also determined. The thermostability assessment showed that purified laccase is highly thermostable. Conclusion: The results indicated that gel chromatography purification method can be an ideal to achieve high yield and fold purification of recombinant laccase with keeping enzyme properties and high thermostability, so that the recombinant purified laccase with high yield and fold can be used in drug, textile, and food industries, and environment and its detoxification. Key words: Purification, Laccase enzyme, Trametes fungal, Physicochemical properties Funding: This study was funded by Islamic Azad University, Central Tehran Branch. Conflict of interest: None declared. How to cite this article: Hesampour A, Mohandesi N. Purification of Fungal Laccase from Trametes and Characterization of Recombinant Laccase Physicochemical Properties. J Rafsanjan Univ Med Sci 2018; 17 (6): 511-22. [Farsi] |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
اردشیر حسام پور | A. Hesampour دانشگاه آزاد اسلامی
نوشین مهندسی | N. Mohandesi دانشگاه آزاد اسلامی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3581-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/38/article-38-926658.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروبیولوژی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|