این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 3 آبان 1404
علوم باغبانی ایران
، جلد ۴۹، شماره ۲، صفحات ۳۳۵-۳۴۹
عنوان فارسی
کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگیهای پاداکسندگی میوۀ انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیلجاسمونات
چکیده فارسی مقاله
انار از جمله میوههای حساس به سرمازدگی است و نگهداری آن در دمای پایینتر از 5 درجۀ سلسیوس منجر به ظهور نشانههای سرمازدگی میشود. این پژوهش بهصورت یک آزمایش ترکیبی از تیمار پیش و پس از برداشت غلظتهای مختلف متیلجاسمونات (0 (شاهد)، 1/0، 2/0 و 3/0 میلیمولار) بر کاهش سرمازدگی و ترکیبهای پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) و ارزش تغذیهای میوۀ انار رقم ملس ساوه انجام شد. میوهها در دمای 1±4 درجۀ سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 4 ماه نگهداری شدند. تیمار 2/0 میلیمولار متیلجاسمونات بهطور معنیداری سبب کاهش شاخص سرمازدگی، میزان نشت یونی و مالوندیآلدئید به ترتیب به میزان 54، 20 و 27 درصد شد. میوههای تیمارشده با سطح 2/0 میلیمولار متیلجاسمونات دارای ترکیبهای فنلی، آنتوسیانینهای کل، ظرفیت پاداکسندگی و فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز بیشتری در مقایسه با شاهد داشتند. همچنین میوههای انار تیمارشده با متیلجاسمونات درصد کاهش وزن، مواد جامد محلول کل و pH کمتر، ویتامین ث و اسید کل بیشتری در مقایسه با میوههای شاهد داشتند. بهطورکلی متیلجاسمونات را میتوان بهعنوان یک روش سودمند و کاربردی برای افزایش مقاومت میوههای انار به آسیب سرمازدگی و بازدارندۀ کاهش ارزش تغذیهای میوهها در مدت انبارمانی و انتقال آنها به بازار، بهکار برد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Amelioration of chilling injury and improvement of antioxidants in pomegranate by pre and postharvest methyljasmonate application
چکیده انگلیسی مقاله
Pomegranate fruit is one of the sensetive fruit to chilling injury (CI), when they are exposed to temperatures below 5 °C. This study applied a combination of pre and postharvest methyl jasmonate (MeJA) at 0 (control), 0.1, 0.2 and 0.3 mM on chilling injury (CI), antioxidant capacity and fruit quality in pomegranate fruit. Fruits were stored at 4±1 °C and 90-95% relative humidity for 4 months. MeJA treatment at 0.2 mM significantly delayed the postharvest CI and increased electrolyte leakage and malondialdehyde (MDA) accumulation about 54, 20 and 27 percent, repectively. In these fruits, total phenolics, DPPH scavenging activity, Phenylalanine ammonia-lyase and total anthocyanine were found at higher levels in treated than control pomegranates during postharvest storage. Also, treated fruits had lower weight loss, total soluble solids (TSS), pH and higher TA and Vit C. Overall, these findings demonstrated that pre and postharvest treatments with MeJA had potential effect on enhancing tolerance of pomegranates to postharvest chilling injury, maintaining the quality and extending storability and marketing of pomegranate fruits.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مصباح بابالار |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
فرهاد پیرزاد |
دانشجوی سابق دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
محمد علی عسکری سرچشمه |
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
علیرضا طلایی |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
حسین لسانی |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijhs.ut.ac.ir/article_67799_c20276a116b7486ac8fe536b0a9855b1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/949/article-949-902132.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات