مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۷۳-۷۷

عنوان فارسی ارزیابی آلودگی بستنی سنتی بر اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در شهرستان سمنان سال ۷-۱۳۸۶
چکیده فارسی مقاله زمینه و اهداف: بستنی محصولی لبنی و منجمد شده است که از ترکیب و فرآیند مناسب شیر، خامه، شکر و مواد طعم دهنده به دست می آید و می تواند حاوی پایدار کننده ها و رنگ نیز باشد. این فرآورده با توجه به مواد تشکیل دهنده و PH نزدیک به خنثی و نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها محسوب می گردد. هدف از این مطالعه ارزیابی کیفیت بستنی سنتی (غیرپاستوریزه) عرضه شده در شهرستان سمنان از نظر آلودگی به اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بود. روش بررسی: تعداد 136 نمونه در طول دو سال (1386-87) از سطح شهرستان سمنان نمونه برداری و در شرایط استریل به آزمایشگاه مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی متنقل شد. نمونه ها از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی طبق استانداردهای ملی ایران بررسی شدند.یافته ها: از مجموع 136 نمونه بستنی، 96 نمونه (70.6 درصد) به اشریشیاکلی، 53 نمونه (38.9 درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس و 52 نمونه (%38.2) نیز به هر دو باکتری آلوده بودند. 39 نمونه (%28.7) فاقد آلودگی بودند. نتیجه گیری: میزان آلودگی بستنی های مورد بررسی به استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی زیاد و در اغلب موارد از بررسی های مشابه بیشتر است
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigation of contamination of traditional non-pasteurized ice-creams with E.coliand Staphylococcus aureusin Semnan, Iran-year 2007-8
چکیده انگلیسی مقاله Background and objectives: Ice cream is made from milk, cream, sugar, food additive and may contain preservatives and edible colors as well. This product provides good condition for bacterial growth. This study was conducted to determine the frequency of E.coli and/or Staphylococcus aureus contaminated traditional non-pasteurized ice cream in Semnan. Materials and Methods: In this descriptive cross sectional study, during two years, 136 samples of nonpasteurized ice creams were investigated in Semnan food and cosmetics laboratory. The samples were investigated for contamination with E.coli and Staphylococcus aureus according to Iranian standard guideline. The isolated bacteria were further identified by conventional bacteriologic tests. Results: Of the 136 samples, 96 (70.6%) were contaminated with E. coli, 53 (38.9%) contaminated with Staphylococcus aureus, 52 (38.2%) contaminated with both bacteria and 39 (28.7%) were non contaminated. Conclusion: Results of this study showed that frequency of traditional non-pasteurized ice creams which were contaminated with E.coli and Staphylococcus aureus was significantly higher than other surveys.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله وحیده افراز | vahideh afraz
food laboratory, semnan university of medical sciences, semnan, iran
آزمایشگاه مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی سمنان (Semnan university of medical sciences)

علی جزایری مقدس | ali jazayery moghadas
department of microbiology, school of medicine, semnan university of medical sciences, semnan, iran
بخش میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی سمنان (Semnan university of medical sciences)

غلامرضا ایراجیان | gholamreza irajian
department of microbiology, school of medicine, ian university of medical sciences, tehran, iran
گروه میکروب شناسی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-108&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باکتری شناسی پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات