این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۴۹-۶۱
عنوان فارسی
وویژگیهای رنگ، رطوبت و ریزساختار نانو کپسولهای امگا-۳ تولیدشده با استفاده از تکنیک کواسرواسیون
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش نانو ریز پوشانی اسیدهای چرب امگا-3 با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) در قالب طرح مرکب مرکزی(CCD) بهینهسازی شد. نانو ذرات حاوی امگا-3 توسط دیواره ژلاتین ماهی و صمغ عربی با استفاده از تکنیک کواسرواسیون تولید شدند. بر اساس نتایج حاصل از تأثیر سه متغیر مستقل غلظت ژلاتین ماهی (66%-33%)، غلظت امگا-3 (30%-10%) و دور هموژنایزر در سه سطح (rpm20000,15000,10000) بر متغیرهای وابسته رطوبت، رنگ پودرهای تولیدی و ریزساختار مشخص شد. بر اساس نتایج، تغییر دور هموژنایزر بیشترین تأثیر را بر اندازه ذرات داشت. بررسی مورفولوژی پودرها نشان داد که پودرهای تولیدی دارای سطحی نسبتاً صاف و شکننده بودند ودر برخی نمونهها نیز تخلخل مشاهده شد. علاوه بر این، مقدار رطوبت نانو کپسولهای خشکشده با خشککن انجمادی در محدوده 3/7% الی2/4% بوده و مهمترین عامل تأثیرگذار بر رطوبت تغییرات غلظت ژلاتین ماهی بود. همچنین، با افزایش غلظت ژلاتین ماهی، میزان رطوبت نانو کپسولها افزایشیافت. طبق نتایج حاصل از آنالیز شاخصهای رنگ، تغییرات غلظت ژلاتین ماهی بیشترین تأثیر را در میزان تغییرات روشنایی (L*) پودرهای تولیدی داشت؛ بهطوریکه با افزایش غلظت ژلاتین ماهی، روشنایی نانو کپسولها کاهش و بر میزان زردی (b*) پودرهای تولیدی افزوده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امگا-3،رنگ،ریز پوشانی،ریزساختار،کواسرواسیون،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید علی جعفرپور |
هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-39633-164&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات