این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 23 مهر 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۱۹-۱۲۷
عنوان فارسی
تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی و ارتباط آن با کفایت دریافت مواد مغذی در نوجوانان منطقه ای از تهران
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف : این مطالعه به منظور تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی وارتباط آن با کفایت دریافت مواد مغذی در نوجوانان 18-10 ساله جامعه شهری منطقه 13 تهران انجام شد. مواد و روشها : ارزیابی دریافتهای غذایی در 1476 نفر از افراد مورد بررسی در مطالعه قند و لیپید تهران با استفاده از یادآمد 24 ساعته خوراک برای دو روز توسط پرسشگران مجرب صورت گرفت. در این بررسی پس از حذف موارد کم و بیش گزارش دهد، 304 نوجوان در قالب بخشی از مطالعه مقطعی هرم راهنمای غذایی در سال 78، مورد ارزیابی تنوع غذایی گروه به 23 زیر گروه تقسیم شده اند. هر یک از پنج گروه حداکثر 2 امتیاز از کل 1 امتیار تنوع غذایی را دارا بود. برای اینکه هر فرد مصرف کننده هر یک از زیر گروههای غذایی محسوب شود، می باید حداقل نصف سروینگ از ماده غذایی را در عرض 2 روز یاد آمد مصرف کرده باشد. نسبت کفایت برخی مواد مغذی و میانگین آنها با استفاه از مقادیر توصیه شده استانداردها و در نظر گرفتن سن و جنس محاسبه شد. وزن با استفاده از ترازوی فنری و قد مطابق پروتکل های استاندارد امتیاز دهی تنوع غذایی (DDS) با نسبت کفایت مواد مغذی (NAR) و میانگین نسبت کفایت مواد مغذی (MAR) بکار رفت. با توجه به نرمال بودن و یا نرمال نبودن توزیع دادهها از همبستگی Pearson و یا Spearman استفاده شد. یافتهها : امتیاز کل تنوع غذایی 08/1 ؟ 26/6) بود. بیشترین امتیاز را میوهها (61/0 ؟ 46/1) و کمترن امتیاز را غلات (27/0؟95/0) داشتند. همبستگی مثبت و معنی داری میان DDS و MAR مشاهده شد (42/0 = r و 001/0>p). 50% افراد امتیاز کل تنوع غذایی برابر 6 یا بیشتر از آن داشتند. BMI در افرادی که امتیاز کل تنوع غذایی آنها بیشتر یا مساوی 6 بود، نسبت به سایرین بالاتر بود (07/4 ؟ 81/19 در مقابل 30/3 ؟ 95/18 کیلوگرم برمتر مربع و 01/0>p). همبستگی مثبت و معنی داری میان DDS و غالب نسبت کفایت مواد مغذی دریافتی مشاهده شد. نتیجه گیری و توصیهها : اندازه گیری امتیاز تنوع غذایی روش مناسبی جهت اندازه گیری کفایت دریافت موادمغذی است و با ایجاد تنوع غذایی بیشتر با توجه به هرم راهنمای غذایی می توان به کفایت تغذیه ای بالاتر و دریافت کافی مواد مغذی و مواد غیر مغذی ضروری برای سلامت دست یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،تنوع مواد غذایی، کفایت دریافت مواد مغذی
عنوان انگلیسی
Determining the dietary diversity and its relation to dietary adequacy in teenagers of a district in Tehran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The purpose of this study was to determine dietary diversity and its relation to dietary adequacy in 10-18 year old adolescents of district 13 of Tehran in 1999-2001. Materials and methods: Dietary intake assessment was undertaken with 2-day 24-hour recall by expert interviewers in 1476 individuals participating in Tehran Lipid and Glucose Study. Having excluded the under and over-reporters, 304 cases, aged 10-18 year old, remained in this study. The dietary diversity score was calculated as part of the pyramid serving database that categorized into 23 broad food groups. Each of the 5 broad food categories received a maximum diversity score of 2 of the 10 possible score points. To be counted as a "consumer" for any of the food group categories, a respondent needed to consume one-half serving, as defined by Food Guide Pyramid quantity criteria, at any time during the 2-day survey period. The nutrient adequacy ratio (NAR) for a given nutrient is the ratio of a subject's intake to the current recommended allowance for the subject's sex and age category. Weight and Height were determined by using a digital electronic weighing scale and tape meter, according to standard protocols of measurements. Then BMI was calculated. Student's t-test was used to compare the means. Those variables with normal distribution were tested by Pearson correlation coefficient and the others were tested by Spearman correlation coefficient. Results: Dietary diversity score (DDS) was 6.261.08 in this study. The maximum and minimum of diversity was related to fruit (1.460.61) and bread-grain (0.950.27) groups, respectively. Positive and significant correlation was observed between DDS and NAR (r=0.42, P< 0.001). Fifty percent of people had DDS of >6, and in them, BMI was higher than those with a DDS of < 6, (19.814.07 vs 18.953.30 Kg/m2, P< 0.01). There was significant and positive correlation between DDS and most NARs. Conclusion: Calculation of DDS is an appropriate method to evaluate nutrient intake adequacy. As evidence on diet and health accumulates, it becomes clearer that although individual nutrients are important, they work most effectively in the context of a complex dietary pattern that includes a balance of nutrients from a variety of healthful foods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dietary diversity, Dietary adequacy, Teenager.
نویسندگان مقاله
میرمیران پروین میرمیران | mirmiran p
مربی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
میرمیران لیلا آزادبخت | mirmiran p
عزیزی فیروزه حسینی | azizi f firoozeh hosseini
فریدون عزیزی | azizi f
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-192&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
عمومی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات