این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 22 مهر 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۳۴، شماره ۱، صفحات ۲۶-۳۴
عنوان فارسی
اثر مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر میزان قند، الگوی چربی و مقاومت انسولین در زنان یائسه
چکیده فارسی مقاله
چکیده سابقه و هدف: مطالعات حیوانی نشان داده اند که ایزومر trans -10, cis-12 اسید لینولئیک مزدوج با افزایش مقاومت به انسولین در ارتباط است، ولی یافته های پژوهش ها در ارتباط با تاثیر مخلوط برابر ایزومرهای trans -10, cis-12 cis-9,trans-11 بر عوامل خطر دیابت ناهمسو است. در این مطالعه، اثر مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر میزان الگوی چربی سرم، قند ناشتا سرم، انسولین سرم، حساسیت و مقاومت انسولین زنان یائسه بررسی شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی دوسو کور، تغییرات الگوی چربی، میزان قند ناشتا و انسولین سرم، حساسیت و مقاومت به انسولین پس از 12 هفتـه مصـرف روزانـه 4 گرم کپسول اسیـد لینولئیـک مزدوجG80 حاوی نسبت مساوی ایزومرهای cis-9,trans-11: trans-10,cis-12 محتوی 2/3 گرم CLA و 4 گرم دارونما در 76 زن یائسه بررسی شد. وزن و قد و دور کمر اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه شد. نمونه خون سیاه رگی پس از 12-14 ساعت ناشتایی در ابتدا و پس از 12 هفته مداخله جمع آوری گردید. مقاومت به انسولین با فرمول هموستاز (HOMA-IR) و حساسیت به انسولین با فرمول QUICKI محاسبه شد. سه روز یادآمد خوراک 24 ساعتـه در سه مرحلـه ابتدای مطالعه، هفته ششم و دوازدهـم توسط برنامـه Food Processor آنالیز شد. یافته ها: میزان تغییرات چربی، قند ناشتا و انسولین سرم، حساسیت و مقاومت به انسولین پس از 12 هفته مصرف مکمل اسید لینولئیک مزدوج و دارونما از لحاظ آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: مصرف 2/3 گرم اسید لینولئیک مزدوج به مدت 12 هفته تاثیری بر عوامل خطر قلبی و عروقی و دیابت ندارد. واژگان کلیدی: اسید لینولئیک مزدوج، انسولین، لیپید، زنان یائسه
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Conjugated Linoleic Acid and lipid profile of postmenopausal women
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background: Most animal studies have shown that trans-10 and cis-12 isomers of Conjugated linoleic Acid, (CLA) tend to increase insulin resistance. But the effect of equal isomers of CLA (50:50 ratios of cis-9, trans-11: trans-10, cis-12 isomers) on lipid profiles, glucose, and insulin resistance and sensitivity in postmenopausal women is not clear. Methods: In the present study, we performed a randomized, double blind, placebo-controlled trial to examine the changes in lipid profiles, glucose, and insulin concentration following 4 CLAG80 capsules containing 3.2g CLA (50:50 ratios of cis-9,trans-11: trans-10, cis-12 isomers) or 4 placebo capsules supplementation for 12 weeks in post-menopausal women. Seventy six healthy post-menopausal women were randomized to receive placebo or 3.2 g CLA for 12 weeks. Anthropometric measurements were done. Blood samples were collected after 12-14 hours fasting before and after intervention. Insulin resistance and insulin sensitivity were estimated based on the homeostasis (HOMA) and QUIKI models. In weeks 0, 6 and 12 during the trial, subjects completed 3d dietary records. These dietary records were coded by the same dietitian, and analyzed with the Food Processor program. Result: There were no significant effect on serum lipids, insulin, glucose, insulin resistance and insulin sensitivity over 12 weeks in postmenopausal women. Conclusion: Mixed isomer CLA supplementation had no effect on serum insulin, lipids profile, glucose and insulin resistance/sensitivity during 12 weeks of intervention in postmenopausal women. Keywords: Conjugated Linoleic Acid, Insulin Resistance, Lipid Profile, Postmenopausal Women
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آزاده توکلی دارستانی | azadeh tavakkoli darestani
فرهاد حسین پناه | farhad hosseinpanah2
2 research center of obesity, research institute of endocrinology and metabolism, shahid beheshti university m.c , tehran, i.r.iran
2 مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
مهدی هدایتی | mehdi hedayati2
زهره امیری | zohreh amiri3
رضا توکلی دارستانی | reza tavakkoli darestani
فریده طاهباز | farideh tahbaz5
5 department of human nutrition, faculty of nutritional science and food industry, shahid beheshti university m.c , tehran, i.r.iran
گروه تغذیه انسانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-502&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
غدد درونریز
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات