این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۳۴، شماره ۱، صفحات ۲۶-۳۴

عنوان فارسی اثر مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر میزان قند، الگوی چربی و مقاومت انسولین در زنان یائسه
چکیده فارسی مقاله چکیده سابقه و هدف: مطالعات حیوانی نشان داده اند که ایزومر trans -10, cis-12 اسید لینولئیک مزدوج با افزایش مقاومت به انسولین در ارتباط است، ولی یافته های پژوهش ها در ارتباط با تاثیر مخلوط برابر ایزومرهای trans -10, cis-12 cis-9,trans-11 بر عوامل خطر دیابت ناهمسو است. در این مطالعه، اثر مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر میزان الگوی چربی سرم، قند ناشتا سرم، انسولین سرم، حساسیت و مقاومت انسولین زنان یائسه بررسی شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی دوسو کور، تغییرات الگوی چربی، میزان قند ناشتا و انسولین سرم، حساسیت و مقاومت به انسولین پس از 12 هفتـه مصـرف روزانـه 4 گرم کپسول اسیـد لینولئیـک مزدوجG80 حاوی نسبت مساوی ایزومرهای cis-9,trans-11: trans-10,cis-12 محتوی 2/3 گرم CLA و 4 گرم دارونما در 76 زن یائسه بررسی شد. وزن و قد و دور کمر اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه شد. نمونه خون سیاه رگی پس از 12-14 ساعت ناشتایی در ابتدا و پس از 12 هفته مداخله جمع آوری گردید. مقاومت به انسولین با فرمول هموستاز (HOMA-IR) و حساسیت به انسولین با فرمول QUICKI محاسبه شد. سه روز یادآمد خوراک 24 ساعتـه در سه مرحلـه ابتدای مطالعه، هفته ششم و دوازدهـم توسط برنامـه Food Processor آنالیز شد. یافته ها: میزان تغییرات چربی، قند ناشتا و انسولین سرم، حساسیت و مقاومت به انسولین پس از 12 هفته مصرف مکمل اسید لینولئیک مزدوج و دارونما از لحاظ آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: مصرف 2/3 گرم اسید لینولئیک مزدوج به مدت 12 هفته تاثیری بر عوامل خطر قلبی و عروقی و دیابت ندارد. واژگان کلیدی: اسید لینولئیک مزدوج، انسولین، لیپید، زنان یائسه
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Conjugated Linoleic Acid and lipid profile of postmenopausal women
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background: Most animal studies have shown that trans-10 and cis-12 isomers of Conjugated linoleic Acid, (CLA) tend to increase insulin resistance. But the effect of equal isomers of CLA (50:50 ratios of cis-9, trans-11: trans-10, cis-12 isomers) on lipid profiles, glucose, and insulin resistance and sensitivity in postmenopausal women is not clear. Methods: In the present study, we performed a randomized, double blind, placebo-controlled trial to examine the changes in lipid profiles, glucose, and insulin concentration following 4 CLAG80 capsules containing 3.2g CLA (50:50 ratios of cis-9,trans-11: trans-10, cis-12 isomers) or 4 placebo capsules supplementation for 12 weeks in post-menopausal women. Seventy six healthy post-menopausal women were randomized to receive placebo or 3.2 g CLA for 12 weeks. Anthropometric measurements were done. Blood samples were collected after 12-14 hours fasting before and after intervention. Insulin resistance and insulin sensitivity were estimated based on the homeostasis (HOMA) and QUIKI models. In weeks 0, 6 and 12 during the trial, subjects completed 3d dietary records. These dietary records were coded by the same dietitian, and analyzed with the Food Processor program. Result: There were no significant effect on serum lipids, insulin, glucose, insulin resistance and insulin sensitivity over 12 weeks in postmenopausal women. Conclusion: Mixed isomer CLA supplementation had no effect on serum insulin, lipids profile, glucose and insulin resistance/sensitivity during 12 weeks of intervention in postmenopausal women. Keywords: Conjugated Linoleic Acid, Insulin Resistance, Lipid Profile, Postmenopausal Women
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آزاده توکلی دارستانی | azadeh tavakkoli darestani


فرهاد حسین پناه | farhad hosseinpanah2
2 research center of obesity, research institute of endocrinology and metabolism, shahid beheshti university m.c , tehran, i.r.iran
2 مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)

مهدی هدایتی | mehdi hedayati2


زهره امیری | zohreh amiri3


رضا توکلی دارستانی | reza tavakkoli darestani


فریده طاهباز | farideh tahbaz5
5 department of human nutrition, faculty of nutritional science and food industry, shahid beheshti university m.c , tehran, i.r.iran
گروه تغذیه انسانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-502&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده غدد درون‌ریز
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات