این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۳۵، شماره ۴، صفحات ۲۲۵-۲۳۶

عنوان فارسی ارتباط بین دریافت اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه و سندرم متابولیک و اجزای تشکیل‌دهنده آن در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران
چکیده فارسی مقاله چکیده سابقه و هدف: تاکنون مطالعات محدودی ارتباط بین دریافت این اسیدهای چرب را با سندرم متابولیک مورد بررسی قرار داده‌‌اند. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه شامل اسیدهای چرب امگا-3 (شامل آلفا لینولنیک اسید، ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دوکوزاهگزاانوئیک اسید) و اسیدهای چرب امگا-6، برهم کنش و نسبت این دو اسید چرب را با سندرم متابولیک و اجزای تشکیل دهنده آن می‌باشد. روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بر پایه جمعیت در قالب مطالعه قند و لیپید تهران بود که بر روی 2457 فرد با سنین 4/13±1/39 انجام گرفت. اطلاعات تغذیه‌ای با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک جمع‌آوری شد. گلوکز ناشتای خون، فشار خون، غلظت تری‌گلیسرید و HDL کلسترول سرم اندازه‌گیری شد. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای پانل درمانی بزرگسالان تعریف شد. یافته‌ها: پس از تعدیل خصوصیات فردی، اجتماعی و تغذیه‌ای، در مقایسه با افراد در پایین‌ترین چارک دریافت، هایپرتری‌گلیسریدمی در افراد در بالاترین چارک دریافت اسیدهای چرب امگا-6 و اسیدهای چرب امگا-3 شامل آلفا لینولنیک اسید و ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دوکوزاهگزاانوئیک اسید کاهش یافت. ارتباط معکوسی بین دریافت آلفا لینولنیک اسید و اسیدهای چرب امگا-3 با چاقی شکمی وجود داشت. افزایش دریافت اسید چرب امگا-6 و آلفا لینولنیک اسید با کاهش سندرم متابولیک ارتباط داشت. دریافت آلفا لینولنیک اسید بیشتر از میانه دریافت، مستقل از دریافت اسید چرب امگا-6، شیوع سندرم متابولیک را 28 درصد کاهش داد. نتیجه‌گیری: دریافت آلفا لینولنیک اسید مستقل از دریافت اسید چرب امگا-6، با سندرم متابولیک رابطه معکوس دارد. انجام مطالعات بیشتر در زمینه ارتباط بین دریافت رژیم غذایی این اسیدهای چرب با سندرم متابولیک و اجزای تشکیل‌دهنده آن توصیه می‌شود. واژگان کلیدی: سندرم متابولیک، اسید‌های چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه، نسبت اسید‌‌های چرب امگا-6 به امگا-3.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Association between intake of polyunsaturated fatty acids and the metabolic syndrome and its components among adults: Tehran Lipid and Glucose Study
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background: Limited observational studies have investigated the association between dietary PUFAs and the metabolic syndrome. The aim of this study was to examine the association between the dietary ω-3 fatty acids including α-linolenic acid (ALA), Eicosapentaenoic acid (EPA) and Docosahexaenoic acid (DHA) and ω-6 PUFAs, the interaction and ratio of these dietary PUFAs and the metabolic syndrome and its components. Methods: This was a population-based cross-sectional study within the framework of Tehran Lipid and Glucose Study, conducted on 2457 participants with mean age of 39.1 ± 13.4 years. Information about the intake of different polyunsaturated fatty acids by the participants was obtained through a 168-item food frequency questionnaire. Fasting plasma glucose (FPG), triglyceride and HDL cholesterol concentrations and blood pressure were measured. Metabolic syndrome was defined according to recommended by the Adult Treatment Panel III. Results: After controlling for potential confounders, multivariate-adjusted odds ratio of hypertriglyceridemia between highest and lowest intake of dietary PUFAs were 0.58 for ω-6 fatty acids, 0.61 for ALA, and 0.51 for EPA + DHA. Inverse relationship was found between abdominal obesity and intake of ALA, (OR=0.54) and, ω-3 fatty acids, (0.52). Higher intakes of ω-6 fatty acids and ALA were associated with lower frequency of the metabolic syndrome. Higher ALA intake was associated with a 28% lower risk of the metabolic syndrome among subjects irrespective of their intake of ω-6 fatty acids. Conclusion: ALA intake reduced the prevalence of metabolic syndrome, irrespective of intake of ω-6 fatty acids. More studies are needed to determine the association between dietary source of these fatty acids and the metabolic syndrome and its components. Keywords: Metabolic syndrome, Polyunsaturated fatty acids, Dietary ratio of ω-6/ ω-3.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه حسین پور نیازی | somayeh hosseinpour niazi
obesity research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)

پروین میرمیران | parvin mirmiran
department of clinical nutrition and dietetics, faculty of nutrition sciences and food technology, national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انسیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

زهرا نادری | zahra naderi
obesity research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)

محبوبه صادقی | mahbobeh sadeghi
obesity research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)

فریدون عزیزی | fereidoun azizi
endocrine research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-586&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده غدد درون‌ریز
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات