این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۳۶، شماره ۵، صفحات ۱-۶
عنوان فارسی
مقایسه اثرات ضد باکتریایی اسانس Thymbra spicata با آنتیبیوتیکهای رایج درمانی
چکیده فارسی مقاله
چکیده سابقه و هدف: : با توجه به محدودیت ها و عوارض شناخته شده داروهای شیمیایی و وجود بعضی نتایج تحقیقات مبنی بر اینکه اسانس گیاه Thymbra spicata حاوی تیمول و کارواکرول بوده که دارای خواص ضد باکتریایی میباشند. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی اسانس گیاه مذکور که بومی استان ایلام است، در مقایسه با آنتیبیوتیکهای رایج مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. گیاه مذکور از کوههای زاگرس شهر ایلام جمع آوری و پس از شناسایی و نامگذاری، اسانس به وسیله کلونجر تهیه شد. غلظتهای مختلف اسانس با استفاده از روش دیسک دیفیوژن بر روی باکتریها تاثیر داده شد. از آنتی بیوتیکهای تشخیصی به عنوان کنترل مثبت و از DMSO به عنوان کنترل منفی استفاده گردید. میزانMIC و MBC نیز مشخص شد. یافتهها: بیشترین قطر هاله مهاری در غلظت 500 میکرولیتر بر میلیلیتر مربوط به E. faecalis 2321 و کمترین قطر هاله مهاری در همین غلظت مربوط به S. typhi بود. نتایج MIC وMBC نیز نشان داد که به ترتیب کمترین میزان MIC مربوط بهE. faecalis 2321 با 7 میکرولیتر بر میلیلیتر بوده و بیشترین میزان MIC مربوط به S. typhi وS. aureus 1885 با میزان MIC برابر با 60 میکرولیتر بر میلیلیتر بود. نتیجهگیری: به نظر میرسد که اسانس گیاه تیمبرا اثر مهاری بیشتری نسبت به آنتیبیوتیکهای رایج بر میکروارگانیسمهای تحت بررسی دارد. اسانس این گیاه تاثیر مشابه روی باکتریهای گرم مثبت و منفی دارد. واژگان کلیدی: Thymbra spicata، اسانس، ضدباکتریایی، آنتیبیوتیک.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of antibacterial effect of Thymbra spicata’s essential oils with common therapeutic antibiotics
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background: Human beings have always used plants to cure diseases. Recently, some researches have revealed that Thymbra spicata’s essential oils contains Carvacrol and Thymol both of these compounds have anti-bacterial effects. In this study, we aimed to investigate the anti-bacterial properties of the essential oil of Thymbra spicata a native plant of Ilam province. Materials and Methods: Plant was collected from the Zagros mountains, Ilam province, Iran. After identification, essential oils were obtained using Clevenger. Different concentrations of the oils were prepared and inhibitory effect noted on 10 pathogenic bacteria by disc diffusion results were compared with the effect of selected antibiotics and also with DMSO which was used as control. MIC and MBC were determined. Results: The maximum zones of inhibition was observed on E. faecalis 2321 in 500 µl/ml of essential oil, and the minimum zone of inhibition was related to S. typhi in the same concentration. In addition, the results obtained using MIC and MBC showed that the minimum MIC (7 µl/ml) was seen on the growth of E. faecalis 2321 and the maximum MIC (60 µl/ml) was related to S. typhi and S. aureus 1885. Conclusion: The results revealed that Thymbra spicata’s essential oil had a stronger inhibitory effect on the micro-organisms under investigation than the commonly used antibiotics. The average zone of inhibition showed that there was no significant difference between the inhibition zone of gram positive and gram negative bacteria. Keywords: Thymbra spicata, essential oil, antibacterial, antibiotic.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیه سبزعلی | somaieh sabzali
clincal microbiology research center, ilam university of medical sciences, ilam, iran 2
مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ایلام (Ilam university of medical sciences)
سالار بختیاری | salar bakhtiyari
department of clinical biochemistry, faculty of medicine, ilam university of medical sciences, ilam, iran
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ایلام (Ilam university of medical sciences)
آرمان رستم زاد | arman rostamzad
department of biology, faculty of basic sciences, ilam university, ilam, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
مونا زمانیان عضدی | mona zamanian azodi
proteomics research center, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات پروتئومیکس، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-627&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات