این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۳۸، شماره ۱، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی تاثیر مکمل یاری کلسیم و ویتامین D بر عوامل التهابی و آدیپوسیتوکین‌ها در افراد دارای سطوح ناکافی ویتامین D سرم و مبتلا به دیابت نوع ۲: کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده
چکیده فارسی مقاله چکیده سابقه و هدف: تا کنون هیچ مطالعه ای جهت بررسی تاثیر مکمل یاری کلسیم و ویتامین D بر فاکتور های التهابی و آدیپوسیتوکین ها در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که دارای سطوح ناکافی ویتامین D سرم هستند انجام نشده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل یاری کلسیم و ویتامین D بر بیومارکرهای التهابی و آدیپوسیتوکین ها در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارای سطوح ناکافی ویتامین D سرم انجام گردید. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده، 118 فرد مبتلا به دیابت به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: 1- دریافت هفته‌ای 50000 IU ویتامینD و پلاسبوی کلسیم، 2- دریافت روزانه 1000 mg کلسیم کربنات و پلاسبوی ویتامین D، 3- دریافت هفته‌ای 50000 IU ویتامین D و روزانه 1000 mg کلسیم کربنات و 4- دریافت پلاسبوی ویتامین D و کلسیم به مدت 8 هفته. در ابتدای مطالعه و پس از 8 هفته سطوح خونی عوامل التهابی و آدیپوسیتوکین ها تعیین شد. یافته‌ها: مکمل یاری هم زمان کلسیم و ویتامین D سبب کاهش معنی‌دار لپتین (تغییرات از ابتدای مطالعه 19±92- در برابر 18±9- ng/ml در گروه پلاسبو ، 001/0P<)، IL-6 ( تغییرات از ابتدای مطالعه 1±4- در برابر 1±3- ng/ml در گروه پلاسبو ، 001/0P<) و TNF-α ( تغییرات از ابتدای مطالعه 3/1±4/3- در برابر 2/1±1/0- pg/ml در گروه پلاسبو ، 04/0P=) گردید. افرادی که فقط مکمل کلسیم دریافت میکردند کاهش بیشتری در hs-CRP در مقایسه با پلاسبو پس از تعدیل سطوح ابتدایی داشتند ( تغییرات از ابتدای مطالعه 25/0±07/0- در برابر 24/0±02/0- ng/ml در گروه پلاسبو ، 09/0P=). نتیجه‌گیری: مکمل یاری هم زمان کلسیم و ویتامین D سبب بهبود التهاب از طریق کاهش فاکتورهای التهابی IL-6 ، TNF- در افراد دارای سطوح ناکافی ویتامین D و مبتلا به دیابت نوع 2 می شود. واژگان کلیدی: ویتامین D، کلسیم، شاخص‌های التهابی، آدیپوسیتوکین‌ها، دیابت نوع 2.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Calcium-vitamin D co-supplementation influences circulating inflammatory biomarkers and adipocytokines in vitamin D insufficient diabetics: a randomized controlled clinical trial
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background: To the best of our knowledge, no study has examined the effects of vitamin D-calcium co-supplementation on inflammatory biomarkers and adipocytokines in vitamin D insufficient type 2 diabetics. This study was performed to assess the effects of vitamin D and calcium supplementation on inflammatory biomarkers and adipocytokines in vitamin D insufficient people with type 2 diabetes. Materials and methods: Totally, 118 diabetic patients were enrolled in this randomized placebo controlled clinical trial. After matching for age, sex, body mass index, type and dose of hypoglycemic agents and duration of diabetes, subjects were randomly assigned into four groups receiving: 1) 50000 IU/wk vitamin D + calcium placebo 2) 1000 mg/d calcium+vitamin D placebo 3) 50000 IU/wk vitamin D + 1000 mg/d calcium 4) vitamin D placebo+calcium placebo for 8 weeks. Blood sampling was done for quantification of inflammatory biomarkers and adipocytokines at study baseline and after 8 weeks of intervention. Results: Joint calcium-vitamin D supplementation resulted in a significant reduction in serum leptin (changes from baseline: -92±19 vs. -9±18 ng/mL in placebo, P=0.01), IL-6 (changes from baseline: -4±1 vs. -3±1 pg/mL in placebo, P< 0.001) and TNF-alpha concentrations (changes from baseline: -3.4±1.3 vs. 0.1±1.2 pg/mL in placebo, P=0.04) compared with placebo. Individuals who only received calcium supplements tended to have a greater decrease in serum hs-CRP levels compared with placebo after controlling for baseline levels (changes from baseline: -0.07±0.25 vs. 0.02±0.24 ng/mL in placebo, P=0.09). Conclusion: Joint calcium-vitamin D supplementation might improve systemic inflammation through decreasing IL-6 and TNF-alpha concentrations in vitamin D insufficient people with type 2 diabetes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرجان تابش | marjan tabesh
food security research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran ,department of community nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ,گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

لیلا آزادبخت | leila azadbakht
food security research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran ,department of community nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

الهام فقیه ایمانی | elham faghihimani
isfahan endocrine and metabolism research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات غدد ومتابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مریم تابش | maryam tabesh
food security research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran ,department of community nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان , گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

احمد اسماعیل زاده | ahmad esmaillzadeh
food security research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran ,department of community nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان , گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-696&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده غدد درون‌ریز
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات