|
Medical Laboratory Journal، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۶۲-۶۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تعیین تعداد باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها در ترکیب ماستهای سنتی روستاهای استان آذربایجان شرقی سال ۱۳۸۹ |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده زمینه و هدف : ماست یک محصول شیری تخمیرشده نیمه جامد است که دراثرمیکروارگانیسم های آغاز گر بوجود می آید این میکروارگانیسم ها را تحت عنوان باکتریهای اسیدلاکتیک می نامند که مسئول تشکیل بافت ،عطر و طعم موجود در ماست بوده و همچنین در دستگاه گوارش انسان عامل حفظ سلامتی انسان می باشد. هدف از این مطالعه شمارش تعداد میکرو ارگانیسم های مفید ماستها ی سنتی روستاهای استان آذربایجان شرقی بود. روش بررسی: در این تحقیق 90 نمونه ماست سنتی از روستاهای نسبتا ً دور از مراکز شهری استان آذربایجان شرقی جمع آوری و در شرایط استاندارد به آزمایشگاه مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتقل گردید . برای اندازه گیری تعداد لاکتوباسیل ها از رقت 6- 10 نمونه های ماست در محیط MRS آگار جامد (Merck) به منظورشمارش مخمرها واز رقت 3- 10 ماست در محیط سابرو دکستروز آگار(Merck) تلقیح شد. کلنی ها رشد کرده شمارش و نوع باکتری با تستهای بیوشیمیائی تعیین گردید. یافتهها: در این بررسی میانگین تعداد لاکتوباسیل ها در هرمیلی لیتر از ماست های سنتی حدود cfu/ml 106× 62 و تعداد مخمرها cfu/ml 104 ×41 تعیین گردید. لاکتوباسیلوس دلبروکی ، ل. پلانتاروم از فراوانترین انواع لاکتوباسیل ها و ساکارمایسس سروزیه شایعترین مخمر جدا شده بود نتیجه گیری: بر اساس یافته های حاصل از این تحقیق تعداد میکروارگانیسم ها از جمله میکروبهای مفید بطور قابل ملاحظه در ماست های سنتی روستاها ی استان آذربایجانشرقی دیده شدند . بنابراین می توان در آینده از آنها بعنوان استارتر و پروبیوتیک در کارنجات لبنیات و شیر برای تولید محصولات مطلوب استفاده کرد . واژه های کلیدی : باکتری اسید لاکتیک ، آذربایجان شرقی ، ماست ، مخمر |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
باکتری اسید لاکتیک ، آذربایجان شرقی ، ماست ، مخمر |
|
عنوان انگلیسی |
Determination the number of Lactic Acid Bacteria and Yeasts in the combination of traditional yoghurts of villages of East-Azerbaijan- province |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Abstract Background and objectives: Yoghurt is a milky, fermented and semi-solid production that is produced by Microorganism starters. These microorganisms are known as lactic acid bacteria, which are responsible for the formation of the tissue, scent and flavor of yoghurt. Their presence in digestive system makes people healthy. The aim of this study was determination of the number of Lactic Acid Bacteria and Yeasts in the combination of traditional yoghurts of villages of East-Azerbaijan- province. Material and Methods:In this study, we gathered 90 samples of traditional yoghurt from the villages of East- Azerbaijan province and transferred, in a standard condition, to the laboratory of pharmaceutical-applied research center of Tabriz medical science university. We used 10-6dilution to measure the number of lactobacilli in MRS Agar medium and 10-3 dilution to count the Yeasts in Saborodextros Agar medium. Then, the grown colony has been enumerated and the kind of bacteria was specified via biochemistry tests. Results: The mean number of lactobacilli in 1 ml of traditional yoghurts is about 62 × 106 CFU/mL and the number of Yeasts 41×104 CFU/mL. Delbrueckii and plantarum are the most common Lactobacilli, and Saccharomyces is with the highest frequency. Conclusion: According to findings of this research, there is considerable amount of microorganisms such as useful bacteria, in the traditional yoghurts of villages of East- Azerbaijan province. They have been used as a starter and probiotic in Dairy and milk factories to produce good production in the future. Key words: Lactic acid bacteria, East-Azerbaijan, Yoghurt, Yeasts |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Lactic acid bacteria, East-Azerbaijan, Yoghurt, Yeasts |
|
نویسندگان مقاله |
محمدرضا بنیادی | bonyadi m tabriz university of medical sciences, tabriz, iran دانشگاه علوم پزشکی تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
سعید مجردخانقاه | mojarrad khangah s state university of baku, azerbaijan دانشکاه علوم پزشکی تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
خداوردی قنبراف | qanbarov kh q state university of baku, azerbaijan دانشگاه دولتی باکوی آذربایجان
مرتضی قوجازاده | gojezadeh m tabriz university of medical sciences, tabriz ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
روشنک دلیلی اسکویی | dalili oskuee r osku health center, tabriz, iran شبکه بهداشت و درمان اسکو
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-106&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
گزارش کوتاه |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|