این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Medical Laboratory Journal، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۱۶-۲۲

عنوان فارسی اثرات نانو ذرات مس و اسانس روغنی گیاه بادرنجبویه در مهار رشد باکتری اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس موتانس
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: شیوه درمانی با گیاهان با عوارض جانبی و مقاومت دارویی کم برای درمان بیماری ها در سراسر دنیا به کار برده می‌شود. در این تحقیق به مقایسه اثرات مهاری نانو ذرات مس و اسانس بادرنجبویه بر E.coli وS.mutans در شرایط In vitro پرداخت شده است. روش بررسی: در این تحقیق به منظور بررسی قطر هاله عدم رشد از روش انتشار دیسک آگار استفاده شد. سپس اثرات ضدباکتریایی این مواد 24 ساعت بعد از تیمار در غلظت های ppm 100و500 از نانو ذرات مس(nm10) و اسانس روغنی 5/12 تا 100 درصد با استفاده از آزمون ANOVAمورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نانو ذرات مس 24 ساعت بعد از تیمار هیچ تاثیری بر این باکتری ها نداشت. در حالی که میانگین قطر هاله عدم رشد به ترتیب برای اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس موتانس در غلظت های مختلف اسانس روغنی بادرنجبویه برابر mm13/0±30/31 و 13/0±13/16 بود. ترکیب غلظت های مختلف اسانس بادرنجبویه و غلظت ppm500 نانو ذرات مس بعد از24 ساعت هیچ اثری بر اشریشیاکلی وجود نداشت در حالی که در استرپتوکوکوس موتانس ترکیب غلظت های 25 و 50 درصد اسانس و ppm500 نانوذرات مس نسبت به غلظت های اسانس به تنهایی دارای تفاوت معنی داری (001/0p=) ، (01/0p=) بود. نتیجه گیری: ترکیب نانو ذرات مس و اسانس بر اشرشیاکلی اثر هم افزایی نداشته ولی در بعضی از غلظت های اسانس بر استرپتوکوکوس موتانس اثر هم افزایی داشته است. واژه های کلیدی: اسانس بادرنجبویه، نانوذرات مس، اشریشیاکلی، استرپتوکوکوس موتانس
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Comparison Effect of Nanocopper Particles and Melissa Officinalis Essential Oil on Growth Inhibition of Escherichia Coli and Streptococcus Mutans
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objective: the plants with the less side effects and drug resistance have been used worldwide. In this study, we compared the inhibitory effects of nanocopper and essential oil of Melissa officinalisL.a on E.coli and S.mutans in In Vitro condition. Material and Methods: for studying diameter of inhibitory zone, disk agar diffusion method was used. Then, antibacterial effects of these substances were evaluated by treating them for 24 hours in Nanocopper particles (concentration of 100 and 500 ppm) and essential oil (12.5% to 100%), and analyzed by ANOVA. Results: twenty-four hours after treatment, nanocopper had no inhibitory effect on these bacteria. However, the diameter of inhibitory zone for E.coli and S.mutans was 31.30±0.13mm and 16.30±0.13mm, respectively. There was not any synergistic effect between different concentrations of this plant and 500ppm of nanocopper after 24 hours of treatment on E.coli. But for S. Mutans, the diameter of inhibitory zone for mixture of 50% & 25% essential oil and 500ppm concentration of nanocupper was increased significantly compared to only essential oil (p=0.001,p=0.01). Conclusion: based on the findings, nanocopper particles and essential oil of Melissa officinalis L.a have not any synergic effects on E.coli, but with some concentrations of this plant the reverse is true on S.mutans. Keywords: Essential Oil of Melissa Officinalis, Nanocopper Particles, E.Coli, S.Mutans
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله n نوشین نقش | n naghsh
دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

z زهره نیکبخت | z nikbakht
دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

m منیر دودی | m doudi
دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-187&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات