این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 شهریور 1404
Medical Laboratory Journal
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۸۸-۹۲
عنوان فارسی
فراوانی آلودگی میکروبی بستنیهای سنتی تولید شده در شهر اراک (سال۱۳۹۰)
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: بستنی از جمله فرآورده های لبنی است که باتوجه به ساختار شیمیایی، ترکیبات تشکیل دهنده و بالا بودن سطح عرضه و تقاضای این محصول، محیطی مناسب برای رشد میکروب ها می باشد. بنابراین در صورت عدم رعایت بهداشت تولید و نگهداری می تواند عاملی جهت بروز مسمومیت در بین مصرف کنندگان باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنتی تولید شده در شهر اراک در سال1390طراحی گردید. روش بررسی: تعداد 30 نمونه بستنی به طورتصادفی از مناطق مختلف شهر اراک در آبان و آذر ماه سال1390نمونه برداری گردید. نمونه ها تحت شرایط سرد حمل وآزمون شمارش کلی میکروارگانیسم ها طبق استاندارد ملی ایران صورت پذیرفت. یافته ها: نتایج نشان داد 66/16 درصد از نمونه های مورد بررسی آلودگی میکروبی کمتر از حد مجاز (104×5) و در 33/83 درصد نمونه ها میزان آلودگی میکروبی بیش از حد مجاز بوده است. نتیجه گیری: نتایج نمایانگر وضعیت نامطلوب بستنی های سنتی شهر اراک از نظر آلودگی باکتریایی می باشد. واژه های کلیدی: اراک، بستنی، آلودگی میکروبی
کلیدواژههای فارسی مقاله
اراک، بستنی، آلودگی میکروبی
عنوان انگلیسی
Frequency of Bacterial Frequency of Bacterial Contamination in Traditional Ice Cream Produced in Arak, Iran (2011)
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and Objective: Ice cream is a suitable environment for microbial growth due to its chemical structure, ingredients, and its increased supply and demand. In the absence of hygienic considerations, it can cause poisoning. This study aimed to determine bacterial contamination in traditional ice cream produced in Arak city in 2011. Material and Methods: The samples (n= 30) were randomly obtained from different parts of Arak in, 2011. The Samples were shipped in cold conditions and total count of microorganisms test was performed according to Iranian national standards. Results: In 16.66%, the microbial contamination was below the limit of microbial load (5×104), and in 83.3% the contamination was more than allowed level. Conclusion: This study highlights the dire situation for bacterial contamination of traditional ice cream in Arak city. Keywords: Arak, Ice Cream, Microbial Contamination
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Arak, Ice Cream, Microbial Contamination
نویسندگان مقاله
m محمد رضایی | m rezaei
msc of food safety and hygiene, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
r رضا قاسمی خواه | r ghasemi khah
assistant professor of medical parasitology, department of parasitology amp;amp; mycology, arak university of medical sciences, arak, iran
دانشگاه علوم پزشکی اراک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اراک (Arak university of medical sciences)
m مهدی پرویز | m parviz
phd of veterinary medicine, department of animal science, islamic azad university, saveh branch, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
o امید زارعی | o zarei
msc of food science, islamic azad university, damghan branch, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-230&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
گزارش کوتاه
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات