این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 شهریور 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۳۱۹-۳۳۰
عنوان فارسی
بررسی اثر ضد باکتریایی دهانشویه ستیل پیریدینیوم کلراید و عصارههای الکلی گیاه بادرنجبویه ((Melissa officinalis L. بر روی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سانگوئیس
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: استرپتوکوکوس سانگوئیس و موتانس عامل عفونتهای دندانی میباشند. با توجه به اثر سوء ناشی از مصرف دهانشویههای شیمیایی، هدف از بررسی حاضر تعیین اثرات ضد باکتریایی دهانشویه ستیل پیریدینیوم کلراید و عصارههای الکلی گیاه بادرنجبویه بر رشد این باکتریها میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، برگهای گیاه بادرنجبویه پس از جمعآوری، با روش پرکولاسیون عصاره گیری شد. روش انتشار در چاهک، تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی باکتری برای تعیین اثرات ضد باکتریایی عصاره الکلی گیاه و دهانشویه در غلظتهای 250، 125، 5/62، 25/31، 62/15، 81/7، 9/3، 95/1، 97/0 و 48/0 میلیگرم بر میلیلیتر بهکار رفت. تحلیل آماری با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. یافتهها: بیشترین اثر ضد باکتریایی عصارههای اتانولی و متانولی بادرنجبویه و دهانشویه بر روی استرپتوکوکوس موتانس و سانگوئیس در غلظت 250 میلیگرم بر میلیلیتر بود و کمترین غلظت مهار کنندگی بر استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 9/3، 25/31 و 62/15 و بر استرپتوکوکوس سانگوئیس 25/31، 62/15 و 25/31 میلیگرم بر میلیلیتر بودند. حداقل غلظت کشندگی عصارههای بادرنجبویه و دهانشویه بر استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 125، 5/62 و 25/31 و بر سانگوئیس به ترتیب 5/62، 5/31 و 5/62 میلیگرم بر میلیلیتر بودند. بین بالا رفتن میزان غلظت عصاره و مهار رشد باکتری، همبستگی مثبت و معنیداری مشاهده شد (001/0>p). نتیجهگیری: به نظر میرسد از عصاره بادرنجبویه میتوان مانند دهانشویه به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده دهان و دندان استفاده نمود، هر چند آزمایشات درون تنی و اثبات نداشتن اثر سوء بر بدن انسان، جهت تولید این نوع از دهانشویههای گیاهی لازم است. واژههای کلیدی: ستیل پیریدینیوم کلراید، بادرنجبویه، استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سانگوئیس
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A Survey on the Antibacterial Effects of Mouthwash Cetylpyridinium Chloride and Alcoholic Extract of Melissa officinalis L. on Streptococcus mutans and Streptococcus sanguinis
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Streptococcus sanguinis and mutans are dental infections agents. Due to the adverse effects of chemical mouthwashes, the aim of the present study was to determine the antibacterial effects of cetylpyridinium chloride mouthwash and alcoholic extracts of Melissa officinalis plant on the growth of these bacteria. Materials and Methods: In this laboratory study, M. officinalis leaves were collected and extracted using percolation method. Well diffusion method and determination of minimum inhibitory and bactericidal concentrations were used for the antibacterial effects determination of alcoholic extracts of the plant and mouthwash in the concentrations of 250, 125, 62.5, 31.25, 15.62, 7.81, 3.9, 1.95, 0.97 and 0.48 mg/ml. Statistical analysis was performed using Pearson's correlation coefficient. Results: The most antibacterial effect of ethanolic and methanolic extracts of M. officinalis and mouthwash on S. mutans and sanguinis was in the concentration of 250 mg/ml and the least inhibitory concentrations against S. mutans were 3.9, 31.25 and 15.26 and against S. sanguinis were 31.25, 15.62and 31.25 mg/ml, respectively. The minimum bactericidal concentrations of ethanolic and methanolic extracts of M. officinalis and mouthwash against S. mutans were 125, 62.5 and 31.25 and against S. sanguinis were 62.5, 31.5 and 62.5 mg/ml, respectively. There was a positive significant correlation between increasing concentration of extracts and inhibition of bacterial growth (p < 0.001). Conclusion: It seems that M. officinalis extract like mouthwash can be used as an oral and teeth antiseptic. However, in-vivo tests and proves that there is no harmful effects on the human body are essential for the production of this type of herbal mouthwash. Key words: Cetylpyridinium chloride, Melissa officinalis, Streptococcus mutans, Streptococcus sanguinis Funding: This research was funded by the deputy of research and technology of Islamic Azad University, Ayatollah Amoli Branch, Amol, Iran. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics committee of Islamic Azad University, Ayatollah Amoli Branch approved this study. Ethics committee code for this research: 23930507932007. How to cite this study: Faraji AA, Issazadeh Kh, Rouhi S, Parvareh M, Zaboli F. A Survey on the Antibacterial Effects of Mouthwash Cetylpyridinium Chloride and Alcoholic Extract of Melissa officinalis L. on Streptococcus mutans and Streptococcus sanguinis. Univ Med Sci 2018; 17 (4): 319-30. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی اصفر فرجی | A.A. Faraji
Department of Biology, Faculty of Food Industry, Islamic Azad University Ayatollah Amoli Branch, Amol, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران
خسرو عیسی زاده | Kh. Issazadeh
Department of Microbiology, Faculty of Science, Islamic Azad University Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران
سمانه روحی | S. Rouhi
Cellular & Molecular Research Center, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مرکز تحقیقات سلولی-مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
مریم پرواره | M. Parvareh
Social Determinants of Health Research Center, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
فاطمه زابلی | F. Zaboli
Department of Biology, Faculty of Food Industry, Islamic Azad University Ayatollah Amoli Branch, Amol, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3240-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/38/article-38-704358.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات