مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوس سالیواریوس از شیر گاومیش و ارزیابی اثرات ضد میکروبی آن
چکیده فارسی مقاله زمینه و اهداف: لاکتوباسیلوس سالیواریوس، باکتری پروبیوتیک شناخته شده است که از دستگاه گوارش انسان و حیوانات جدا می­شود. هدف از این مطالعه، جداسازی لاکتوباسیلوس سالیواریوس از شیر خام گاومیش و شناسایی مولکولی و بررسی خصوصیات ضدمیکروبی در شرایط آزمایشگاهی است. مواد و روش­ها: تعداد 20 نمونه شیر خام گاومیش از دامداری­های سنتی و صنعتی شهرستان ارومیه تهیه و پس از انتقال به آزمایشگاه، روی محیط MRS کشت و پرگنه­هایی مشکوک از نظر شکل و خصوصیات بیوشیمیایی انتخاب و برای تعیین گونه از روش واکنش زنجیره­ای پلی مراز به همراه چندشکلی طولی قطعه محدود شونده (PCR-RFLP) و تعیین توالی نوکلئوتیدی ژن 16S rDNA استفاده گردید. اثرات ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس سالیواریوس و پالیده آن بر علیه لیستریا منوسیتوژنز، سالمونلا تیفی­موریوم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس به­ترتیب به روش نقطه­ای و دیسک مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، هیدروفوبیسیتی سطحی باکتری نیز به روش اتصال باکتری به هیدروکربن گزیلن و تولئن مورد مطالعه قرار گرفت. یافته­ها: از 60 جدایه مشکوک بدست آمده از شیر گاومیش و پس از  تعیین توالی نوکلئوتیدی، تعداد 21 جدایه مختلف از باکتری­های اسید لاکتیک براساس آنالیز مولکولی شناسایی گردید، بیشترین جدایه به­ترتیب مربوط به گونه­های انتروکوکوس (90%) و لاکتوباسیلوس (10 %) بودند و تنها یک جدایه لاکتوباسیلوس سالیواریوس گزارش گردید. جدایه دارای اثر مهاری معنی­داری در مقایسه با باکتری استاندارد، روی عوامل بیماری­زا داشت. هیدروفوبیستی باکتری نسبت به گزیلن 3/55 درصد و تولئن 6/55 درصد گزارش شد. بحث: نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع جنس لاکتوباسیلوس در شیر گاومیش بسیار پایین است و لاکتوباسیلوس سالیواریوس جدا شده از خصوصیات ضدمیکروبی منحصر بفردی در مقایسه با باکتری استاندارد برخوردار است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Isolation and Identification of Lactobacillus salivarius from Buffalo Milk and Evaluation of Its Antimicrobial Activity
چکیده انگلیسی مقاله Background: Lactobacillus salivarius is a well-known probiotic bacterium, which is commonly isolated from gastro-intestinal tract of human and animals. The objectives of the present study were isolation, molecular detection and antimicrobial characterization of L. salivarius from buffalo's raw milk. Materials and Methods: A total number of 20 buffalo milk samples were collected aseptically from traditional buffalo farms in Urmia city, Iran. Milk samples were cultured and incubated on MRS agar, then suspected colonies were primarily determined according to their appearance and biochemical characteristics. Bacteria species were confirmed by polymerase chain reaction accompanied by restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) and nucleotide sequencing of 16s rRNA gene. Antimicrobial activity of L. salivarius against pathogenic bacteria including Listeria monocytogenesis, Escherichia coli, Salmonella Typhimurium, and Staphylococcus aureus was examined using agar-spot and agar-disk diffusion methods. Cell surface hydrophobicity of L. salivarius was also investigated according to microbial adhesion to xylene and toluene hydrocarbons.  Results: From 60 suspected colonies which were selected according to phenotypic characteristics, 23 colonies were confirmed as lactic acid bacteria based on the molecular identification. Only one isolate belonged to L. salivarius. The antimicrobial activity results showed a significant growth inhibitory effect of L. salivarius on pathogenic bacteria comparing to standard bacteria. L. salivarius had the most inhibitory effect on S. aureus while it had the least  inhibitory against S. Typhimurium. The hydrophobicity of L. salivarius to xylene and toluene were 55.3% and 55.6% respectively. Conclusion: Based on the results, the frequency of the Lactobacillus genus s was very low in buffalo milk. In addition, isolated L. salivarius had strong antimicrobial activity against pathogenic bacteria 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الهام حسین علیپور | Elham Hossein alipour
MSc. Graduate in Microbial Biotechnology, Faculty of Basic Science, Payam Noor Univercity, East of Tehran, Tehran, Iran
دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور واحد تهران شرق، تهران

کریم مردانی | Karim Mardani
Professor in Molecular Epidemiology, Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
استاد گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

مهران مرادی | Mehran Moradi
Assistant Professor in Food Hygiene, Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
استادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه


نشانی اینترنتی http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-903-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی مواد غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات