این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 29 مهر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۱، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
عملکرد اقتصادی جیرههای فرموله شده با سطوح مختلف انرژی و اسیدهای آمینه در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: خوراک مصرفی جوجه های گوشتی هم از لحاظ بهبود عملکرد و هم از لحاظ کاهش هزینههای تولید فاکتور بسیار مهمی در صنعت طیور میباشد. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی جیرههای حاوی سطوح مختلف انرژی و اسیدهای آمینه بر عملکرد و ارزش اقتصادی جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: تعداد 1440 قطعه جوجه گوشتی 11 روزه سویه راس 308 به صورت فاکتوریل در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار که شامل 3 سطح انرژی (100، 95 و 90٪ احتیاجات توصیه شده راس) و 4 سطح پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری (100،105، 95 و 90٪ احتیاجات) استفاده شد. نتایج: بررسی اثرات اصلی نشان داد که استفاده از سطوح مختلف انرژی، تأثیر معنیداری بر مصرف خوراک و افزایش وزن جوجهها نداشت، در حالیکه سطح 90٪ انرژی در جیره، باعث کاهش معنیدار هزینه خوراک به ازای واحد وزن زنده شد. استفاده از سطح 90٪ اسیدهای آمینه به عنوان اثر اصلی در جیره باعث کاهش معنیدار در افزایش وزن روزانه و هزینه خوراک گردید. در رابطه با اثرات متقابل انرژی و اسیدهای آمینه، جوجههای تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح 100٪ انرژی و 95٪ اسیدهای آمینه، 95% انرژی و 100% اسیدآمینه و همچنین 95 و 90٪ انرژی و 105٪ اسیدهای آمینه بیشترین افزایش وزن روزانه بدن را دارا بودند. کمترین افزایش وزن بدن و همچنین کمترین هزینه خوراک، مربوط به تیمار دارای سطح 90٪ انرژی و اسیدهای آمینه بود. بین جیرههای حاوی 95٪ انرژی و 90٪ اسیدهای آمینه و جیره استاندارد از لحاظ عملکردی اختلاف معنیداری مشاهده نشد. در صورتی که استفاده از جیره با سطوح 95٪ انرژی و 90٪ اسیدآمینه، باعث کاهش معنیدار هزینه خوراک گردید. نتیجهگیری نهایی: به طور کلی میتوان بیان کرد که استفاده از سطح 95٪ انرژی به همراه سطح 90٪ اسیدهای آمینه، در جیره جوجههای گوشتی از سویی بهترین عملکرد را به دنبال داشت و از سوی دیگر باعث کاهش نسبی در هزینه خوراک گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای آمینه، انرژی، جوجه گوشتی، عملکرد، هزینه خوراک مصرفی،
عنوان انگلیسی
Economic performance of diets formulated with different levels of energy and digestible amino acids in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد صدقی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
علی طیبیپور |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
بهجت پورسینا |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
پریسا سلیمانی رودی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7554_f1040e6d48966b7d4dba573f5c4f186d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-676506.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات