مجله اقتصادی- ماهنامه بررسی مسایل و سیاستهای اقتصادی، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۶۹-۹۴

عنوان فارسی تحلیل آثار تغییرات قیمت فرآورده‌های پروتئینی بر رفاه تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان در ایران
چکیده فارسی مقاله ‌فرآورده‌های پروتئینی به‌خصوص گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم‌مرغ از ضروری‌ترین کالاها در سبد غذایی خانوارهای ایرانی است. سال‌های اخیر قیمت، مقدار مصرف ‌و عر‌ضه فرآورده‌های پروتئینی دچار تغییراتی شده است که رفاه مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان را تحت تأثیر قرار داده است. از این رو مطالعه حاضر با هدف تحلیل و بررسی آثار تغییرات قیمت فرآورده‌های پروتئینی بر رفاه مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در ایران انجام شده است. بدین منظور توابع عرضه و تقاضای گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم‌مرغ با روش ARDL برآورد شد و با آزمون ARDL Bound یا آزمون کرانه رابطه بلند‌مدت بین متغیرهای توابع آزمون گردید. درنهایت تغییرات رفاهی مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در سه سناریو مختلف 5%، 10% و 20% قیمت محصولات مورد مطالعه محاسبه شدند. نتایج نشان داد که گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم‌مرغ در سبد غذایی خانوارها جزء کالاهای ضروری محسوب شده که بر نتایج کشش‌ها حساسیت برای گوشت قرمز در این میان بیشتر از سایر کالاها است. نتایج تغییرات رفاهی نشان داد که کاهش رفاه مصرف‌کنندگان در برخی سال‌ها بیشتر از افزایش رفاه تولیدکنندگان بوده و رفاه جامعه کاهش پیدا کرده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تخم‌مرغ، رفاه، قیمت، گوشت، یارانه.

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پریسا پاکروح |



نشانی اینترنتی http://ejip.ir/browse.php?a_code=A-10-747-10&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1819/article-1819-661584.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات