این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 13 آذر 1404
فیض
، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی در افراد سالم (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده)
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: مطالعات زیادی اظهار کرده اند که مصرف عسل می تواند اثرات مفیدی بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر پروفایل لیپیدی در افراد جوان سالم بود. مواد و روش ها: شصت فرد سالم 18 تا 30 ساله به مدت یک ماه وارد این کار آزمایی بالینی یک سو کورکنترل دار شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه عسل و سوکروز تخصیص داده شدند که گروه عسل 70 گرم عسل را در روز و گروه سوکروز همین مقدار شکر را در روز به مدت یک ماه مصرف کردند. فشار خون و همچنین نمونه خون ناشتا در ابتدا و انتهای مطالعه از شرکت کنندگان گرفته شد. پروفایل لیپیدی افراد شرکت کننده با استفاده از کیت آنزیمی در هر دو گروه عسل و سوکروز در ابتدا و انتهای مداخله اندازه گیری و مقایسه شد. نتایج: دراین مطالعه، پروفایل لیپیدی (total cholesterol, Triacylglycerol, HDL- C, LDL-C) تفاوت معنا داری بین افراد شرکت کننده در مطالعه نداشت (P > 0.3). ما دریافتیم که مصرف عسل می تواند باعث کاهش Total cholesterol، TG و LDL در افراد جوان سالم شود، ولی مصرف شکر این موارد را افزایش می دهد (p< 0.03; F: 4.56). به علاوه، عسل باعث افزایش HDL و سوکروز باعث کاهش آن می شود (P < 0.001; F: 23.88). در همه این بررسیها متغیر های مخدوش گر مثل سن، فعالیت فیزیکی و تعدادی از دریافت های غذایی تعدیل شدند. نتیجه گیری: دریافت عسل می تواند باعث کاهش Total cholesterol، تری گلیسرید و LDL و نیز افزایش HDL شود. اما مصرف سوکروز در بهبود پروفایل لیپیدی تاثیر نداشت. مطالعات بیشتری برای تایید یافته های ما مورد نیاز است
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of honey consumption on lipid profiles in healthy subjects (a randomized clinical trial)
چکیده انگلیسی مقاله
Background: It has been indicated in several studies that honey consumption has beneficial effects on risk factors for cardiovascular disease. We aimed to assess the effect of honey intake compared with sucrose on blood pressure and fasting blood sugar in young healthy subjects. Materials and Methods: We enrolled sixty healthy subjects with the age of 18 to 30 years to this randomized trial for one month. Subjects were randomly allocated to honey and sucrose groups. Honey group received 70 gram of honey per day and sucrose group received 70-gram sucrose per day for one month. Systolic blood pressure (SBP) and diastolic blood pressure (DBP) were measured and fasting blood sugar was collected from all participants at baseline and end of the intervention. The lipid profiles of the participants were measured using the enzyme kit and compared in both groups of honey and sucrose at the beginning and the end of the intervention. Results: In our trial, there was no difference in mean of the baseline FBS, SBP, and DBP between honey and sucrose groups (P > 0.3). From baseline to 4 weeks honey could reduce the levels of total cholesterol, TG, and LDL and increased HDL in healthy young subjects, but intake of sucrose increased total cholesterol, TG and LDL and decreased HDL. We adjusted confounding variables including age, physical activity and some nutrient intake in all of these analyses. Conclusion: Honey consumption could decrease total cholesterol, TG, and LDL and increase HDL, but sucrose intake increased total cholesterol, TG, and LDL and decreases HDL. Further studies are required to confirm our findings.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمید رسد | Hamid Rasad
محمدحسن انتظاری | Mohammad Entezari
بهزاد مهکی | Behzad Mahaki
گروه آمارو اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
ناصح پهلوانی | Naseh Pahlavani
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2228-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات