|
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۱۸، شماره ۶۵، صفحات ۱۹-۲۷
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر رعایت رژیم غذایی نشاسته ای سه ساعته بر سندرم پیش از قاعدگی در دانش آموزان دبیرستان های دولتی و غیردولتی شهر ساری ۱۳۸۵ |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یکی از شایعترین اختلالات زنان قبل از دوران یائسگی است بنحوی که (97-85 درصد) خانمها از علایم جسمی، خلقی و رفتاری PMS با شدت و طبیعت متفاوت رنج می برند. این سندرم هم چنین دارای پیامدهای اقتصادی به دلیل غیبت کاری و کاهش کارایی نیز می باشد. در مورد درمان آن نیز راهکارهای مختلفی پیشنهاد شده است از جمله قرص های جلوگیری از بارداری، آگونیستهای GnRH، دانازول، استفاده از مکملهای ویتامینی، کلسیم و تعدیل رژیم غذایی که نظرات در زمینه نوع تغذیه متناقض می باشد که در این تحقیق، به تاثیر رعایت رژیم غذایی نشاسته ای سه ساعته بر سندرم پیش از قاعدگی، در دانش آموزان سال دوم و سوم دبیرستانهای دولتی و غیردولتی شهر ساری پرداخته شده است.مواد و روش ها: جامعه پژوهش این تحقیق نیمه تجربی متشکل از 478 دانش آموز دبیرستانی دختر مدارس دولتی و غیردولتی شهرستان ساری بودند، که با استفاده از جداول اعداد تصادفی از بین مدارس دولتی و غیردولتی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای دو قسمتی شامل مشخصات فردی، اطلاعات مربوط به سوابق سیکل قاعدگی، بیماریها و مصرف داروها و سوالاتی در زمینه علایم جسمی، رفتاری و خلقی مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی بود. علایم سندرم پیش از قاعدگی در بدو ورود به مطالعه و در پایان ماه های اول تا سوم بعد از شروع درمان که مشتمل بر رژیم سرشار از نشاسته بوده است مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات به صورت خود گزارش دهی بود که با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی آنالیز گردید.یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان 16.89±1.12 با محدوده سنی 14 تا 19 سال بود. میانگین طول سیکل قاعدگی 28.87±2.1 روز و طول مدت خونریزی بطور متوسط 6.32±1.8 روز بیان شد. جمع نمره علایم جسمی PMS، قبل از رعایت رژیم غذایی و در بدو مطالعه 12.85±8.01 و در پایان ماه های اول، دوم و سوم بعد از رعایت رژیم نشاسته ای سه ساعته به ترتیب 11.13±6.71, 12.47±7.11, 79.03±7.59 بود که اختلاف معنی دار بود (P=0.000). جمع نمره علایم خلقی و رفتاری سندرم پیش از قاعدگی، قبل از رعایت رژیم غذایی در بدو مطالعه 15.8±10.02 و در پایان ماه های اول، دوم و سوم بعد از رعایت رژیم نشاسته ای سه ساعته به ترتیب 11.46±7.09, 13.06±8.13, 2.61±9.34 بود که اختلاف معنی دار بود.استنتاج: نتایج حاصل از این تحقیق، نشان می دهد که مصرف مواد نشاسته ای پیچیده می تواند عاملی در بهبود علایم سندرم پیش از قاعدگی باشد. لذا یک برنامه آموزشی مدون از جانب سیاستگزاران بهداشتی در مدارس در خصوص تاثیر این گونه رژیم ها بر روی علایم سندرم پیش از قاعدگی از مصرف بی مورد داروها در این دوره زمانی جلوگیری به عمل آورد و با این عمل در بهداشت و سلامت دختران جوان به عنوان مادران آینده گامی مفید و موثر برداشت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Assessment of starch dietary regimen regarding pre-menstrual syndrome among high school students in Sari during 2007 |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Purpose: Pre-menstrual syndrome (PMS) is one of the abnormalities associated with pre-menstrual cycles. Approximately 85% to 97% of women are suffering from psycho-somatic of physiological and behavioral symptoms from PMS, prior to menstruation. The most common PMS symptoms include: flatulence, stress anxiety, breast tenderness, depression, fatigue, unknown irritability, anger, poor concentration, and some degree in extremities edema. There are several therapeutic methods for PMS such as: oral contraceptive pills, GnRH antagonisms, diazole, use of Calcium and vitamin supplements, and dietary modification in which there is a controversy regarding type of diet. We assessed the effect of third- hour starch dietary regimen on pre-menstrual syndrome among high school students. Materials and Methods: This randomized quasi- experimental study was performed on students in grade 2 and 3 in Private and Governmental high schools in Sari. The sample size was calculated using randomize numbers table (478 participants). A questionnaire composed of two parts was prepared. The first part included demographic characteristics, while the second part consisted of data related to history of menstrual cycle, pervious diseases and use of drugs. The symptoms of PMS were assessed at the beginning of the study and also at the end of the first, second and third month after beginning of the third-hours starch regimen. Data was gathered by self-reporting technique, analyzed by descriptive and comprehensive statistical techniques. Results: The age range of participants was 14 to 19 years of age (16.89±1.12). The mean of menstrual cycle was 28.87±2.1 days, and the mean of menstrual duration was 6.32±1.8. PMS symptoms score was 12.85±8.01 prior to dietary regimen, and at the end of one, two and three months, following dietary regimen in-take were 11.03±7.59, 12.47±7.79 and 11.13±6.71 respectively. This study indicated that there was significant differences among the groups. Conclusion: The results of this study revealed that carbohydrate-rich diet in-take can improve PMS symptoms. Therefore, it appears that codified teaching programs via medical health service and instruction to the students, is beneficial about the effects of diet on relieving PMS symptoms, and can reduce the usage of drugs during menstrual cycle. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
کبری عابدیان کاسگری | k abedian kasgari faculty of nursing and midwifery, mazandaran university of medical sciences, sari, iran کارشناس ارشد مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
زهره شاه حسینی | z shahhosseini
ماه منیر دانش | m danesh
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-476&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی-کامل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|