مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۱، شماره ۸۴، صفحات ۴۴-۵۱

عنوان فارسی جداسازی و خالص سازی لاکتوفرین از شیر گاو
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: لاکتوفرین یک پروتئین چند عملکردی با خواص مفید زیادی است که کاندید مناسبی جهت کاربردهای بالینی و تجاری است. اخیرا مشخص شده که تغذیه خوراکی لاکتوفرین اثرات مفیدی از جمله تعدیل عملکرد سیستم ایمنی، فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی در سلامت نوزادان و بزرگسالان در انسان و حیوانات داشته است. به طوری که امروزه لاکتوفرین به عنوان مکمل غذایی انسان و حیوانات به کار می ‌رود. این مطالعه با هدف جداسازی و خالص ‌سازی بهینه لاکتوفرین از شیر گاو انجام گردید.مواد و روش ها: کلستروم شیر گاو در فاصله حداکثر 72 ساعت بعد از زایش اخذ گردید. ابتدا چربی شیر جدا شد برای جداسازی لاکتوفرین از سایر پروتیئن ‌های شیر، جداسازی در دو مرحله انجام گردید. ابتدا کازئین شیر با رسوب ‌دهی با آمونیوم سولفات جدا گردید و در مرحله بعد لاکتوفرین با استفاده از ستون کروماتوگرافی تبادل کاتیونی CM-Sephadex-C50 با FPLC جداسازی شد. برای شناسایی پروتیئن بدست آمده از روش SDS-PAGE استفاده شد.یافته ها: پروتئین فعال لاکتوفرین خالص با وزن مولکولی 80 KDa با غلظت 2.4 mg/ml بدست آمد. مرتبه خالص‌ سازی توسط ستون کروماتوگرافی تبادل کاتیونی نسبت به مرحله اول خالص سازی، رسوب دهی با نمک آمونیوم سولفات 4 مرتبه بوده است و بازده خالص سازی 90 بود.استنتاج: با توجه به اهمیت روزافزون کاربردهای درمانی، تغذیه ‌ای و اثرات تنظیم کنندگی سیستم ایمنی مربوط به لاکتوفرین، یافتن روش خالص‌ سازی مناسب با بازده بالا اهمیت فراوانی دارد. یافته ‌های این تحقیق نشان داد که روش فوق علاوه بر سادگی و سرعت می ‌تواند باعث استحصال لاکتوفرین با خلوص بالا گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لاکتوفرین، جداسازی، خالص سازی، کروماتوگرافی تبادل کاتیونی

عنوان انگلیسی Isolation and Purification of Bovine Lactoferrin
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Lactoferrin is a multifunctional protein, which is useful for clinical and commercial applications. Recently it has been shown that ingestion of Lactoferrin has advantages including: immune system modulation, anti-microbial activity and antioxidant in neonates and adults in both animals and humans. The present study has been conducted with the purpose of isolation and optimal purification of Lactoferrin from cow’s milk. Materials and methods: Bovine colostrum was collected during 72 hours of delivery. First, milk fat was separated. To Ïsolate Lactoferrin from the rest of the milk proteins, the isolation process was conducted in two steps. Çasein was precipitated using ammonium sulfate and in the next step Lactoferrin was isolated using ÇM-Sephadex-Ç50 cation exchange chromatography column with FPLÇ. To identify the isolated protein SDS-PÂGË method was used. Results: The pure active protein, with a molecular weight of 80 kDa, with concentration of 2.4 mg/ml was obtained. The degree of purification implementing after cation exchange chromatography column was 4 and purification efficiency 90%. Çonclusion: Çonsidering the increase in the clinical and nutritional applications of Lactoferrin and particularly its immunomodulatory effects, finding an appropriate and efficient purification method is very important. The results of the study show that the above-mentioned method, apart from simplicity and speed, can result in isolation of highly pure Lactoferrin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رمیسا شعربافی | r sharbafi


فاطمه مرادیان | f moradian
department of basic sciences, üniversity of âgricultural sciences amp;amp; natural resources, sari, ïran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه علوم پایه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علیرضا رفیعی | a r rafiei


علی برزگر | a barzegar



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-668&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات