مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۵، شماره ۱۲۵، صفحات ۱۳۹-۱۴۲

عنوان فارسی بررسی ارتباط دریافت گروه های غذایی با پروفایل چربی خون در نوجوانان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: رژیم غذایی مناسب در دوران نوجوانی جهت تأمین نیازهای تغذیه‌ای، رشد جسمی، روانی و جلوگیری از بیماری‌های مزمن در بزرگسالی مؤثر است. برخی از مطالعات از رابطه وضعیت تغذیه با ترکیب چربی‌های خون صحبت می‌کنند اما اکثر بررسی‌ها نتایج متفاوتی را گزارش کرده‌اند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط دریافت گروه‌های غذایی با پروفایل چربی خون در نوجوانان انجام شده است. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر، مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی بوده است که در آن 312 نوجوان 10 تا 18 ساله شهر قزوین درسال1390 به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. ازکلیه افراد اطلاعات تغذیه‌ای و بیوشیمیایی اخذ شد. داده‌ها با استفاده از روش آماری آنالیز واریانس وتست توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین سن افراد مورد مطالعه 42/2 ± 07/15 سال بود که 51 درصد دختر و 49 درصد پسر بودند. بین دریافت گروه نان وغلات (001/0 = p)، شیر و لبنیات (047/0 = p) و سبزیجات (021/0 = p) با سطح کلسترول HDL در نوجوانان رابطه معنی داری وجود داشت. استنتاج: وضعیت تغذیه افراد مورد مطالعه نیاز به اصلاح دارد. توجه به کیفیت و تنوع رژیم غذایی می‌تواند تأثیر مهمی در تعدیل فاکتورهای خطر ایجاد انواع بیماری‌ها در این گروه سنی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گروه غذایی، اختلال چربی خون، رژیم غذایی، نوجوان

عنوان انگلیسی The Relationship between Diet Group and Composition of Blood Lipids in Adolescents
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and purpose: Suitable diets during adolescence are effective in providing nutritional needs, and allowing physical and mental growth in adolescents, and in preventing chronic diseases in adulthood. Some studies suggest a relationship between nutritional status and composition of blood lipids. This study was designed to investigate the association between intake of different food groups and composition of blood lipids in adolescents. Materials and methods: In this descriptive-analytic study, 312 adolescents aged 10-18 years old were selected using random cluster sampling in 2011. Nutritional and biochemical information was collected for all participants and analyzed using SPSS V. 16. Results: The mean age of the subjects was 15.07±2.42 years and there were 51% female and 49% male. Significant correlation was found between intake of bread and cereals (P=0.001), milk and dairy products (P=0.047), and vegetable groups (P=0.021) with HDL cholesterol levels in adolescents. Conclusion: According to this study nutritional status of the studied adolescents should be improved. Paying more attention to quality and variety of dietary intake could have important effects on modifying the risk factors for various diseases in this age group.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Food group, dyslipidemia, diet, adolescent

نویسندگان مقاله فواد علیمرادی | foad alimoradi
msc in health sciences in nutrition, department of nutrition, children growth and development center, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

شبنم جلیل القدر | shabnam jalilolghadr
associate professor, department of pediatrics, children growth and development center, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
دانشیار، گروه اطفال، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

امیر جوادی | amir javadi
phd students, school of allied sciences tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی دکتری بیوانفرماتیک، دانشکده پیرا پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

آمنه باریکانی | ameneh barikani
associate professor, department of social medicine, children growth research center, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
دانشیار، گروه پزشکی اجتماعی، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

مریم جوادی | maryam javadi
assistant professor, department of nutrition, children growth research center, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
قزوین دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مرکز تحقیقات رشد کودکان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-22&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده گزارش کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات