|
پژوهش در نشخوارکنندگان، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۵۳-۷۵
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه قابلیت هضم پیت نیشکر عمل آوری شده با بخار تحت فشار توسط باکتریها یا میکروارگانیسمهای شکمبه گاو هلشتاین و گاومیش خوزستان |
|
چکیده فارسی مقاله |
در این مطالعه به بررسی مقایسه هضم پذیری پیت نیشکر عمل آوری شده با بخار تحت فشار توسط کل میکروارگانیسمها یاباکتریهای شکمبه گاو هلشتاین و گاومیش خوزستان در شرایط تغذیهای مشابه پرداخته شده است. قابلیت هضم ماده خشک (DM)، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) پیت نیشکر عمل آوری شده توسط کل میکروارگانیسم¬ها و باکتریهای شکمبه گاو و گاومیش به روش هضم دو مرحلهای و استفاده از تکنیک تولید گاز اندازه گیری شد. قابلیت هضم ماده خشک توسط کل میکروارگانیسمهای شکمبه گاومیش (71/63 درصد) بیشتر از گاو (04/60 درصد) شد، همچنین قابلیت هضم ماده خشک و ADF توسط باکتریهای شکمبه گاومیش (18/38 و 19/22 درصد) بیشتر از گاو (74/34 و 72/13 درصد) شد (05/0P<). صرف نظر از نوع میکروارگانیسم قابلیت هضم ماده خشک و ADF توسط میکروارگانیسمهای شکمبه گاومیش (94/50، 23/33 درصد) بیشتر از گاو (39/47، 35/28 درصد) شد (05/0P<). پتانسیل تولید گاز (B) پیت نیشکر عمل آوری شده توسط کل میکروارگانیسمها و باکتریهای شکمبه گاومیش (02/91 و 25/61 میلیلیتر) بیشتر از گاو (83/68 و 27/24 میلیلیتر) بود (05/0P<). نرخ گاز تولید شده (C) پیت نیشکر عمل آوری شده توسط کل میکروارگانیسم¬ها و باکتریهای شکمبه گاو به طور معنیداری بیشتر از گاومیش بود (05/0P<). پارتیشنینگ فاکتور، تولید توده میکروبی و راندمان تولید توده میکروبی برای باکتریها و کل میکروارگانیسمهای شکمبه گاو به طور معنیداری بیشتر از شکمبه گاومیش به دست آمد (05/0P<). جمعیت کل باکتریهای شکمبه گاومیش خوزستان بیشتر از گاو هلشتاین بود (05/0P<). |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مرتضی چاجی | دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی را مین خوزستان
محمود رفیعی | دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
طاهره محمدآبادی | دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
محسن ساری | دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ejrr.gau.ac.ir/article_1142_d5504e0ef8ef99c06a5fb4481ae7305e.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1332/article-1332-600236.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|