|
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۳۸، صفحات ۸۵-۹۵
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی تأثیر مصرف کوتاه مدت انگور سفید فخری روی استرس اکسیداتیو از طریق اندازه گیری میزان مالون دی آلدهید (MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدان تام (TAC) در زنان دارای اضافه وزن در ملایر |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: رادیکالهای آزاد عامل بسیاری از بیماریها از جمله سرطان سرطان می باشند. آنتیاکسیدانها جاروبکنندههای قوی رادیکال های آزاد هستند. ظرفیت آنتیاکسیدان تام (TAC) نشان دهنده فعالیت کل آنتیاکسیدانی بدن است. عدم تعادل بین تولید رادیکالهای آزاد و دفاع آنتیاکسیدانی در بدن منجر به ایجاد استرس اکسیداتیو و آسیب به سلول میگردد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف انگور به عنوان میوهای سرشار از آنتی اکسیدان، بر سطح سرمی MDA و TAC (شاخصهای ارزیابی استرس اکسیداتی) میباشد. مواد و روشها: مطالعه مداخله ای از نوع نمونه گیری آسان است که به صورت تصادفی ساده بر روی 43 نفر از زنان دارای اضافه وزن در روستای جوراب از توابع شهرستان ملایر واقع در استان همدان، در سال 1394 انجام شد. در ابتدا ارتباط بین BMI و سن با سطح مالون دی آلدهید (MDA) و TAC سرم سنجیده شد. با توجه به معنیدار بودن سطح MDA و TAC با BMI و سن، جمعیت مورد مطالعه در 3 گروه با BMI (BMI1 (افراد دارای اضافه وزن)، BMI2 (افراد چاق) و BMI3 (افراد دارای چاقی شدید)) و رده سنی متفاوت دستهبندی شدند. سپس سطح MDA و TAC در این 3 گروه جمعیتی بعد از دو هفته متوالی عدم مصرف و مصرف انگور تازه، با تکنیک HPLC و الایزا ارزیابی شد. یافتهها: مصرف انگور به طور قابل توجهی سطح MDA در گروههای BMI2 و BMI3 را به ترتیب در سطح معنیداری 05/0˂ p و 001/0p˂ کاهش داد اما تاثیر قابل توجهی بر سطح MDA در گروه BMI1 نداشت و همچنین با مصرف انگور تأثیر معنیداری بر سطح TAC (05/0p˃) مشاهده نشد. استنتاج: مصرف انگـور در رژیم غذایی میتوانـد مارکـرهای استرس اکسیداتیو را کاهش داده و موجب بهبود دفاع آنتیاکسیدانی شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Short-term Consumption of White Grape on Oxidative Stress by Measuring the Serum Malondialdehyde and Total Antioxidant Capacity Levels in Overweight |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and purpose: Free radicals have important role in many diseases such as cancer. Antioxidants are powerful scavengers of free radicals and help immune system to remove them. Total antioxidant capacity (TAC) indicates total antioxidant activity in plasma and body fluids. Imbalance between producing free radicals and antioxidant defense leads to oxidative stress in the body and results in cell components damage. Lipid oxidative damage caused by free radicals produces active aldehydes such as malondialdehyde (MDA). This study aimed at investigating the effect of consumption of grape -an antioxidant-rich fruit- on serum levels of MDA and also evaluating the indicators of oxidative stress. Materials and methods: This study was conducted in 43 overweight women in Joorab village, Malayer, Iran, who were selected via simple random sampling in 2015. The relationship between BMI and age were assessed with serum MDA and TAC levels. Considering the significant relationship between MDA and TAC with BMI and age, the study population was divided into three groups: BMI1 (over weight), BMI2 (obese), and BMI3 (sever obesity). MDA and TAC levels were evaluated using HPLC and ELISA in three groups after two consecutive weeks of grape-free diet and consumption of fresh grapes. Results: Grape consumption significantly reduced serum MDA level in BMI2 and BMI3 groups (P< 0.05 and P< 0.001, respectively) but did not have considerable effect on MDA level among those in BMI1. Also, consumption of grape had no significant effect on TAC level (P> 0.05). Conclusion: Grape consumption could reduce oxidative stress markers and improve antioxidant defense. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
فرزانه امیری | farzaneh amiri msc in biology, faculty of science, payame noor university of tehran, tehran, iran کارشناسی ارشد زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور تهران، تهران، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)
آرش بابایی | arash babaie assistant professor, department of biology, faculty of science, malayer university, malayer, iran ملایر دانشگاه ملایر، دانشکده علوم سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ملایر (Malayer university)
محمد ستاری | mohammad satari phd student in biophysics, faculty of science, tarbiat moadares university, tehran, iran دانشجوی دکترای بیوفیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمود قربانی | mahmood ghorbani assistant professor, department of agricultural biotechnology, faculty of agriculture, malayer university, malayer, iran استادیار، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ملایر (Malayer university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3397-73&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بیولوژی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی-کامل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|