|
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۳۸، صفحات ۷۷-۸۴
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات ضد باکتریایی سینامالدئید و اسیدهای آلی، به تنهایی و ترکیبی، علیه لیستریا مونوسیتوژنز |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: اخیراً ترکیبات ضد میکروبی طبیعی به خاطرعلاقمندی فزاینده مصرف کنندگان به محصولات ارگانیک که عاری از افزودنیهای شیمیایی هستند، توجه زیادی را به خود جلب کردهاند. هدف این مطالعه بررسی فعالیت ضد باکتریایی سینامالدئید در ترکیب با اسید استیک و اسید لاکتیک علیه لیستریا منوسیتوژنز میباشد. مواد و روشها: اثرات ضد باکتریایی سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی تعیین شد. همچنین برای ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی ترکیبی از روش غلظت مهاری سهمی استفاده شد. یافتهها: بر اساس نتایج این تحقیق، مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی بهتنهایی برای سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک بهترتیب 312/0، 5/2 و 5 میکرولیتر بر میلی لیتر بود. روش غلظت مهاری سهمی نشان داد که سینامالدئید در ترکیب با اسیدهای آلی بدون اثر متقابل (0/4>FIC > 0/1) میباشد. استنتاج: سینامالدئید، اسید استیک و اسید لاکتیک در ممانعت از رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز موثر بودهاند و استفاده از اسیدهای آلی، میزان مورد نیاز سینامالدئید را کاهش میدهند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Antibacterial Effects of Cinnamaldehyde and Organic Acids, Alone and In Combination, against Listeria monocytogenes |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and purpose: Recently, natural antimicrobials attracted a lot of attention due to increasing preference of consumers for organic products which are free of chemical additives. The aim of this study was to investigate the antibacterial activity of cinnamaldehyde in combination with acetic and lactic acids against L.monocytogenes. Materials and methods: The antibacterial effects of cinnamaldehyde, acetic and lactic acids were determined using minimum inhibitory concentration (MIC). Fractional inhibitory concentration (FIC) was also used to evaluate the combined antibacterial activity. Results: Based on our results, MIC values for cinnamaldehyde, acetic acid and lactic acid were 0.312, 2.5 and 5 μl/ml, respectively. FIC results showed that cinnamaldehyde combination with the organic acids had no interaction effects (1.0
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
زلیخا شیروانی | zolaikha shiravani msc student in food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran ارومیه گروه بهداشت وکنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
جواد علی اکبرلو | javad aliakbarlu associate professor, department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
حسین تاجیک | hossein tajik professor, department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine urmia university, urmia, iran استاد، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-288&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بهداشت |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی-کامل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|