|
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۴۱، صفحات ۸-۱۵
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تاثیر اسانس دارچین، رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: فرآورده های گیاهی و ادویه جات، که از گذشته به صورت پودر، اسانس و عصاره مورد استفاده قرار گرفتهاند واجد ترکیبات ضدمیکربی و قابلیت کاربرد به عنوان نگهدارندههای طبیعی خوراکی میباشند. در مطالعه حاضر، تاثیر ضدویروسی اسانسهای دارچین، رزماری و آویشن شیرازی بر عفونت زایی سویههای نورو ویروس، کلسی ویروس گربه (FCV) و نوروویروس موش (MNV)، مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، هر کدام از ویروسها در تیترهای حدود TCID50/ml log 8-7، به طور جداگانه، با غلظتهای مختلف اسانسها مخلوط شده و به مدت 2 ساعت در 4 و 37 درجه سانتیگراد گرمخانهگذاری شدند. عفونتزایی ویروسهای بازیابی شده از طریق ارزیابی کشت سلولی بررسی گردید. یافتهها: در 37 درجه سانتیگراد، اسانس دارچین در غلظت 3 درصد، اسانس رزماری در غلظت 5/2 درصد و اسانس آویشن شیرازی در غلظت 1/0 درصد تیتر FCV را، به ترتیب، به میزان 38/2، 38/3 و TCID50/ml log 51/4 کاهش داده و تاثیر آنها در غلظتهای پائینتر کاهش یافت. همچنین، غلظتهای مختلف این اسانسها موجب کاهش تیتر MNV به میزان TCID50/ml log 44/1-25/0 گردید. حداکثرکاهش تیتر FCV طی تیمار ویروس در 37 درجه سانتیگراد با غلظت 1/0 درصد اسانس آویشن شیرازی (به میزان TCID50/ml log 51/4) به دست آمد. استنتاج: کاهش مشاهده شده در تیتر عفونتزایی سویههای نوروویروس توسط اسانسهای مورد بررسی، پتانسیل این اسانسها را برای کاربرد به عنوان نگهدارندههای طبیعی جهت ارتقای سلامت و عمر نگهداری مواد غذایی آشکار میسازد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آویشن شیرازی، دارچین، رزماری، ضدویروس، نوروویروس |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Cinnamon, Rosemary and Zataria Essential Oils on Food-borne Gastroenteritis Viruses |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and purpose: Since long time ago herbal products and spices have been used as powders, essential oils (EOs), and extracts. They consist of antimicrobial components and could be applied as natural food preservatives. In the present work, the antiviral effect of cinnamon, rosemary, and zataria EOs has been investigated against norovirus surrogates including feline calicivirus (FCV) and murine norovirus (MNV). Materials and methods: Different concentrations of EOs were individually mixed with each virus at titers of ca. 7-8 log TCID50/ml and incubated for 2 h at 4ºC and 37 ºC. The infectivity of the recovered viruses was evaluated by cell-culture assays. Results: At 37 ºC, 3% of cinnamon, 2.5% of rosemary and 0.1% of zataria EOs decreased the FCV titers by 2. 38, 3.38, and 4.51 log TCID50/ml, respectively. At lower concentrations they were found to be less effective. Also, different concentrations of EOs decreased MNV titers by 0.25-1.44 log TCID50/ml. The maximum titer reduction (4.51 log TCID50/ml) was achieved when the FCV was treated at 37 ºC with 0.1% of zataria EO. Conclusion: The reduction on the infectivity titers found for the tested norovirus surrogates with these EOs highlighted their potential role as biopreservatives to improve food hygiene and shelflife. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
antiviral, cinnamon, norovirus, rosemary, zataria |
|
نویسندگان مقاله |
مریم عزیزخانی | maryam azizkhani assistant professor, amol university of special modern technologies, amol, iran آمل، خیابان امام خمینی، آفتاب 24، دانشگاه تخصصی فناوری های آمل سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل (Amol university of special modern technologies)
فهیمه توریان | fahimeh tooryan assistant professor, amol university of special modern technologies, amol, iran استادیار، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل (Amol university of special modern technologies)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-333&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی-کامل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|