|
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۴۲، صفحات ۶۸-۸۱
|
|
|
عنوان فارسی |
تغییرات بیان ژن PPARγدر بیماران با اختلال عروق کرونر قلب |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: گیرندههای فعال کننده تکثیر پروکسیزومها PPARγ)) گروهی از گیرندههای هستهای وابسته به لیگاند هستند که به عنوان عوامل نسخه برداری عمل میکنند. در واقع افزایش فعالیت PPARγ سبب افزایش بیان و ترشح آدیپونکتین میشود که در بیماران با اختلالات کرونر قلب این فاکتور کاهش مییابد. لذا این تحقیق با هدف تاثیر مکمل امگا 3 و ویتامین E بر بیان این ژن صورت گرفت. مواد و روشها: این تحقیق یک مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور و موازی بر روی 62 بیمار مبتلا به اختلال عروق کرونر قلب در مرکز تحقیقات قلب تهران در سال 1392 می باشد. بیماران به سه گروه دریافت کننده اسید چرب n-3 و گروه دریافت کننده توام n-3 و ویتامین E و دارونما (پارافین خوراکی) به مدت 8 هفته تقسیم شدند. بیان ژن PPARγ در سلولهای تک هستهای خون محیطی (PBMC) در ابتدا و انتهای هفته هشتم اندازه گیری شد. دادههای بررسی مصرف با Nutritionist IV و آزمونهای آماری با نرم افزارSPSS:18 Inc.,Chicago,USA)) مورد آنالیز قرار گرفت. یافتهها: بیان ژن PPARγ در PBMC در دو گروه مداخله امگا 3 و توام امگا 3 و ویتامین E، در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه به طور معنی داری افزایش یافت (به ترتیب 029/0 p=و 038/0p=). همچنین بین سه گروه مورد مطالعه تفاوت آماری معنیداری مشاهده گردید (027/0p=). استنتاج: مصرف چهار کپسول حاوی اسید چرب امگا 3 با و یا بدون ویتامین E در مدت 8 هفته مکمل یاری سبب افزایش بیان ژن PPARγ در این بیماران گردید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
PPARγ، اسید چرب امگا 3، اختلال عروق کرونر قلب، بیان ژن |
|
عنوان انگلیسی |
PPARγ Gene Expression Changes in Patients with Coronary Artery Disease |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and purpose: Peroxisome proliferation-activated receptors (PPARγ) are a class of ligand-dependent nuclear receptors, which act as transcription factors. In fact, the increased activity of PPARγ, can increase the expression and secretion of adiponectin but in patients with coronary artery disease these levels are reduced. This study was conducted to investigate the effect of omega-3 and vitamin E on the expression of this gene. Materials and methods: This double-blind, parallel clinical trial was conducted on 62 patients with coronary artery disease in Cardiovascular Research Center of Tehran in 2013. The patients were divided into three groups to receive n-3 fatty acids and n-3 and vitamin E combination therapy, and placebo (edible paraffin) for 8 weeks. The PPARγ expression was investigated in peripheral blood mononuclear cell (PBMC) at first and after 8 weeks. As well as, Consumption data and statistical tests were analyzed using Nutritionist IV and SPSS V.18, respectively. Results: At the end of the study, the PPARγ gene expression in PBMC significantly increased in the groups receiving n-3 fatty acids and n-3 and vitamin E combination therapy compared with baseline (P=0.029 and P=0.038, respectively). Also, significant differences were observed between the three groups (P=0.027) Conclusion: During eight weeks of treatment, the expression of PPARγ in the groups receiving omega-3 fatty acids with or without vitamin E increased in patients with coronary artery disease. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
آتنا رمضانی | atena ramezani 1 assistant professor of nutrition, diabetes research center, mazandaran university of medical sciences, sari, iran ساری، کیومتر 18 جاده فرح آباد، مجتمع دانشگاه پیامبر اعظم ص ، دانشکده بهداشت سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
محمود جلالی | mahmood djalali professor, department of molecular and cellular nutrition, school of nutritional sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran استاد، گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-451&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی-کامل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|