این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian J. of Fisheries Science، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۸۷-۹۸

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of enriched artemia on growth and survival of juvenile freshwater crayfish (Astacus leptodactylus Esch. 1823)
چکیده انگلیسی مقاله The experiment was conducted to investigate the effects of artemia enriched with lipid emulsions containing highly unsaturated fatty acids on growth and survival of juvenile freshwater crayfish Astacus leptodactylus. Juvenile crayfish were fed artemia enriched with commercial emulsions (red pepper and olio ω3) and un-enriched artemia (control). The highest eicosapentaenoic acid (EPA) level was found in artemia enriched with olio ω3 (3.17 %) and the highest docosahexaenoic acid (DHA) level was found in artemia enriched with red pepper (3.56 %). The weight gain, specific growth, and survival rates of juvenile crayfish increased with increasing amount of EPA and DHA in dietary artemia respectively (0.04%, 2.32% ). Finally, the juveniles fed with artemia enriched with olio ω3 and red pepper had a better weight gain, specific growth rate, and survival than those fed with un-enriched artemia (p < 0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Enrichment artemia, Astacus leptodactylus, Growth, Survival

نویسندگان مقاله S Bahadir Koca |


O.Y Uzunmehmetoglu |


B Yazicioglu |



نشانی اینترنتی http://jifro.areo.ir/article_114425_a4a7283a3cbcb6255c4559ff10dff056.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2276/article-2276-587187.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات