|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۲، شماره ۳، صفحات ۳۲۱-۳۲۷
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرآنتی اکسیدانی پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار بر عملکرد و توازن پرواکسیدان- آنتی اکسیدانی سرم جوجه های گوشتی سالم و آلوده با مخلوط انگل آیمریا |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: استفاده از پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار موجب بهبود حالت آنتی اکسیدانی جوجههای گوشتی آلوده به ایمریا شده و اثرات منفی کوکسیدیوز را جبران میکند. هدف: این آزمایش با هدف ارزیابی اثرات آنتی اکسیدانهای پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار بر مصرف دان، ضریب تبدیل غذایی و توازن پرواکسیدان- آنتی اکسیدانی سرم (PAB) جوجههای گوشتی آلوده با مخلوط ایمریا انجام شد. روشکار: یک آزمایش با استفاده از کرتهای خرد شده 2×2×2 با پودر سیر، دو سطح اسید آمینه گوگرددار با دو کرت جوجههای سالم و آلوده، مجموعا با 400 قطعه جوجه انجام شد. در هر کرت 4 تیمار جیره پایه، جیره پایه با 5/0% پودر سیر، جیره پایه با 5/1 برابر بیشتر از احتیاجات غذایی اسید آمینه متیونین + سیستین و در نهایت جیره پایه با 5/0% پودر سیر بعلاوه 5/1 برابر احتیاجات غذایی اسید آمینه متیونین + سیستین وجود داشت. تمامی جوجهها در داخل قفس تا روز سی و چهارم با تیمارهای فوق پرورش داده شدند. در روز سی و چهارم پرورش، نیمی از جوجهها با دریافت 1 میلی لیتر از سوسپانسیونی مخلوط از 102×5/7 اووسیست هاگدار شده ایمریا از طریق دهان آلوده شدند و 9 روز بعد از آلودگی 5 قطعه جوجه از هر تیمار کشتار شد. نتایج: عفونت کوکسیدیوزی 9 روز بعد از آلودگی، باعث کاهش مصرف غذا تقریبا تا20% و افزایش ضریب تبدیل غذایی در حدود 14% و افزایش معنی دار PAB (05/0≤p) سرم شد و این افزایش در جوجههای آلوده تغذیه شده با جیره پایه بیشترین بود. از طرفی، مکمل نمودن پودر سیر و اسید امینه اضافی برای جوجههای آلوده موثرتر از کرت جوجههای سالم بود. نتیجهگیری نهایی: افزودن پودر سیر و اسید آمینه گوگرددار به جیره جوجههای آلوده به ایمریا ممکن است اثرات منفی کوکسیدیوز را جبران، عملکرد و حالت آنتی اکسیدانی سرم را بهبود دهد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Antioxidant organic sulfur compounds on performance, prooxidant–antioxidant balance (PAB) of the Eimeria-infected broiler chickens |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The effect of Antioxidant organic sulfur compounds on performance, prooxidant–antioxidant balance (PAB) of the Eimeria-infected broiler chickensBACKGROUND: Use of Garlic Powder (GP) and Total Sulfur Amino acid (TSAA) can improve redox status of broiler chickens fed with and infected by Eimeria and recover the negative effects of coccidiosis. OBJECTIVES: This experiment was carried out to evaluate the effects of GP and TSAA on feed intake (FI), feed conversion ratio (FCR) and prooxidant–antioxidant balance (PAB) of the chickens challenged with Eimeria oocysts species mix. METHODS: A 2×2×2 split-plot-factorial arrangement of treatments was used. 400 day-old male broiler chickens (Ross 308) were equally assigned to two plots (4 treatments each). Two hundred of the chickens were challenged with Eimeria oocysts species mix by oral inoculation at day 34 (infected plot) and the others were left as unchallenged (uninfected plot). In each plot, broiler chickens were randomly assigned to four treatments and fed one of following diets: basal diet, basal diet plus 0.5% GP, basal diet plus 50% more TSAA based on Ross 2009 recommendations, basal diet plus 0.5 % GP and 50% more TSAA based on Ross 2009 recommendations. RESULTS: The results showed that after inoculation birds with 7.5×102 Eimeria oocysts species mix significantly (p< 0.05) reduced the FI to 20% and increased FCR to 14% and also increased serum PAB (p< 0.05), especially for infected broilers that were fed with basal diet, however, supplementation of GP and TSAA were better for broiler chickens in infected plot than uninfected plot. CONCLUSIONS: These results indicate that addition of GP and TSAA to diet may recover the negative effects of coccidiosis and improve the performance and redox of broiler chickens infected by Eimeria. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مصطفی پورعلی | هنرآموز آموزش و پرورش خراسان رضوی
ابولقاسم گلیان | عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشد
حسن کرمانشاهی | عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
غلامرضا رزمی | عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jvr.ut.ac.ir/article_65131_036648b6f26fa62562fb7bbb7e71a210.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-579058.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|