این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 شهریور 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۶، شماره ۱۰، صفحات ۹۵۳-۹۶۸
عنوان فارسی
بیوسنتز نانو ذرات نقره با استفاده از گیاهان شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) و نعناع (Mentha piperata) و بررسی اثر ضد میکروبی آن بر برخی باکتریهای عامل پوسیدگی دندان
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: با توجه به گسترش نگران کننده مقاومت به عوامل ضد میکروبی کلاسیک، روش درمانی نوآورانه برای مبارزه با عوامل بیماریزای مقاوم به آنتیبیوتیک مانند ترکیبات مشتق شده از گیاهان و نانو ذرات ضروری به نظر میرسد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی نانو ذرات نقره بیوسنتز شده با استفاده از گیاهان شیرین بیان و نعناع بر برخی باکتریهای عامل پوسیدگی دندان انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه توصیفی در آزمایشگاههای شیمی و میکروبیولوژی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور در سال 1395، انجام شد. نانو ذرات نقره به روش زیستی با استفاده از عصارههای آبی گیاهان شیرین بیان و نعناع تولید شدند. نانو ذرات با روشهای اسپکتروفتومتر، میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning Electron Microscopy) مورد بررسی قرار گرفتند. به منظوربررسی اثر ضد باکتریایی نانو ذرات،100 میکرولیتر از غلظتهای 12/3، 25/6، 5/12، 25، 50، 100 و 200 میکروگرم بر میلیلیتر عصاره، جهت آزمون میکروبراث دایلوشن استفاده شد. مقایسه نتایج میانگین دو نوع نانو ذره با استفاده ازآزمون آماری Oneway ANOVA صورت گرفت. یافتهها: آنالیز طیفسنجی UV-Vis و وجود پیک در 430 نانومتر حاکی از سنتز زیستی این نانو ذرات در عصاره بود و عکس SEM ، شکل نانو ذرات را کروی و میانگین اندازه آنها را در حدود 55 نانومتر تعیین کرد. در بررسی اثر ضد میکروبی نانو ذرات بیوسنتز شده، نانو ذرات اثر ضد باکتریایی خوبی را علیه باکتریهای مورد مطالعه نشان دادند. میزان MIC (Minimum inhibitory concentration) برای نانو ذرات بیوسنتز شده با عصاره شیرین بیان در برابر باکتریهای Streptococcus mutans، Actinomyces viscosus و Lactobacillus rhamnosus به ترتیب 56/1، 25/6 و 50 میکروگرم بر میلیلیتر (05/0(p≤ و میزان MIC برای نانو ذرات بیوسنتز شده با عصاره نعناع در برابر باکتریهای ذکر شده به ترتیب 5/12، 5/12 و 200 میکروگرم بر میلیلیتر (05/0p≤) تعیین شد. نتیجهگیری: عصاره گیاهان به دلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات ثانویه فراوان، نقش احیاکنندگی و پایدارسازی نانو ذرات را ایفا میکنند. در این پژوهش، نانو ذرات نقره به خوبی توسط عصاره آبی گیاهان شیرین بیان و نعناع سنتز شدند و نانو ذرات سنتز شده فعالیت ضد باکتریایی خوبی را علیه باکتریهای عامل پوسیدگی دندان مورد آزمون نشان دادند. واژههای کلیدی: بیوسنتز، نانو ذرات نقره، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Biosynthesis of Silver Nanoparticles Using Plants of Glycyrrhiza glabra and Mentha Piperata and Its Antimicrobial Effect on Some Bacterias That Cause Tooth Decay
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Considering the alarming spread of resistance to classic antimicrobial agents, innovative therapeutic approaches to combat antibiotic-resistant pathogens, like the compounds derived from plants and nanoparticles, seems necessary. This study was conducted to investigate the antibacterial effect of biosynthetic silver nanoparticles using Glycyrrhiza glabra and Mentha piperata plants on some tooth decay bacteria. Materials and Methods: This descriptive study was carried out in the Chemistry and Microbiology Laboratories of the Basic Sciences Faculty of Neishabour Islamic Azad University, in 2016. Silver nanoparticles were produced in biological method using aqueous extracts of Glycyrrhiza glabra and Mentha piperata. Nanoparticles were studied by using spectrometry techniques and Scanning Electron Microscopy (SEM). To predict the antibacterial effect of nanoparticles, from each of the extracts at 3.12, 6.25, 12.5, 25, 50, 100, and 200 μg/ml concentrations, 100 μL was used for broth micro dilution test . Comparison of the mean results of two types of nanoparticles was done using One-way ANOVA statistical test. Results: UV-Vis spectroscopy analysis and the peak at 430 nm indicated the biosynthesis of the nanoparticles in the extract, and the photo of SEM determined the shape of the nanoparticles spherical and the average size was set at about 55 nm. In reviewing the antimicrobial effect of biosynthesis of silver nanoparticles, the nanoparticles had a good antibacterial activity against the bacteria under study. MIC (Minimum Inhibitory Concentration) values for biosynthetic nanoparticles with Glycyrrhiza glabra extract against Streptococcus mutans, Actinomyces viscosus ,and Lactobacillus rhamnosus were 1.6, 6.25 ,and 50 μg / ml (p≤0.05), and MIC for biosynthetic nanoparticles with Mentha piperata extract against these bacteria were determined to be 12.5, 12.5 ,and 200 μg / ml, respectively (p≤0.05) Conclusion: Due to their antioxidant properties and many secondary compounds, the plants extracts play the role of regeneration and stabilization of nanoparticles. In this study, silver nanoparticles were synthesized well with the aqueous extracts of Glycyrrhiza glabra and Mentha piperata plants, and the synthesized nanoparticles showed a good antibacterial activity against the bacteria that contributed to the decay of the tooth. Key words: Biosynthesis, Silver nanoparticles, Minimum inhibitory concentration, Minimum bactericidal concentration Funding: This study was funded by Neyshabur Azad University. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethical Committee of Neyshabur Azad Universityapproved the study. How to cite this article: Emrani Sh , Zhiani R, Dafe Jafari M. The Biosynthesis of Silver Nanoparticles Using Plants of Glycyrrhiza glabra and Mentha piperata and Its Antimicrobial Effect on Some Bacteria That Cause Tooth Decay. J Rafsanjan Univ Med Sci 2018; 16(10): 953-68. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شکوفه عمرانی | sh. emrani
islamic azad university
دانشگاه ازاد اسلامی واحد نیشابور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور (Islamic azad university of neyshabour)
راحله ژیانی | r. zhiani
islamic azad university
دانشگاه ازاد اسلامی واحد نیشابور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور (Islamic azad university of neyshabour)
میلاد دیفه جعفری | m dafe jafari
islamic azad university
دانشگاه ازاد اسلامی واحد نیشابور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور (Islamic azad university of neyshabour)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3177-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/38/article-38-572150.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات