این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی فعالیت‌های ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی و تعیین محتوای فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره‌های پنج گونه از تیره‌های مختلف گیاهان دارویی رشد یافته در استان سیستان و بلوچستان
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: از دیرباز استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری­ها رایج بوده است. مطالعه حاضر به بررسی فعالیت­های ضدمیکروبی، آنتی­اکسیدانی و اندازه­گیری ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی کل سه عصاره­ی متانولی، اتانولی و آبی پنج گونه مختلف گیاهان دارویی: Withania somnifera L. Dunal، Salvia rhytidea Bent، Levisticum officinale L.، Seidlitzia rosmarinus L. و Achillea wilhelmsii L. می­پردازد. مواد و روش­ها: پس از تهیه عصاره­ها به روش ماسراسیون، فعالیت­های آنتی­اکسیدانی با دو روش DPPH و FRAP و ضدمیکروبی علیه باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی و قارچ­های آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنس به روش دیسک دیفیوژن و محتوای فنولی و فلاونوئیدی کل به ترتیب با روش­های معرف فولین-سیوکالتیو و رنگ­سنجی کلرید آلومینیوم، سنجیده شده است. نتایج: نتایج نشان دادند عصاره متانولی گونه­ی پنیرباد دارای بیشترین میزان ترکیبات فنولی (mgGAE/gExtract 64/4±45/41) و فلاونوئیدی (mgQUE/gExtract 54/2±21/35) و فعالیت آنتی­اکسیدانی (µg/ml 36/1±12/8 IC50= و mMFe2+/mgExtract 68/1±19/58) و فعالیت ضدمیکروبی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ کاندیدا آلبیکنس با قطر هاله عدم رشد به ترتیب 06/1±29 و 00/1±27 میلی­متر بوده است. در مقابل عصاره­ی آبی گونه­ی انجدان رومی دارای کمترین میزان ترکیبات فنولی (mg GAE/gSample 93/1±12/17) و فلاونوئیدی (mg QUE/gExtract 06/2±61/12) و فعالیت آنتی­اکسیدانی (µg/ml 36/3±43/121 IC50= و mM Fe2+/mgExtract 52/2±74/13) و فعالیت ضدمیکروبی علیه باکتری باسیلوس سرئوس و قارچ آسپرژیلوس نایجر با قطر هاله عدم رشد به ترتیب 57/0±4 و 00/1±5 میلی­متر بوده است. نتیجه‌گیری: به‌طورکلی بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، گیاهان مورد مطالعه می­توانند کاندیدای خوبی جهت درمان بیماری­های ناشی از استرس­های اکسیداتیوی و بیماری­های ناشی از میکروب­های بیماری­زا قرار گیرند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی robial and Antioxidant Activities and Determining Phenolic and Flavonoid Contents of the Extracts of Five Species from Different Families of the Medicinal Plants Grown in Sistan and Baluchestan Province
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objectives: Traditionally use of the medicinal plants for treating of diseases. This present study is carried out to evaluate the antimicrobial and antioxidant activities and determination of total phenolic and flavonoid contents of three extracts (Methanolic, Ethanolic and Aqueous) of five different species of medicinal plants such as Withania somnifera L. Dunal., Salvia rhytidea Bent, Levisticum officinale L, Seidlitzia rosmarinus L., and Achillea wilhelmsii L. Material & Methods: After preparing the extracts with maceration method, antioxidant activities were determined by two methods (DPPH and FRAP) and antimicrobial activities were estimated by Disk-Diffusion method against bacteria (Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli and fungi (Aspergillus niger and Candida albicans) and phenolic and flavonoid contents were determined by Folin-Ciocaltiu, Aluminum Chloride colorimetric. Results: The results showed that, the methanolic extract of W. somnifera had maximum total phenolic (41.45±4.64 mgGAE/gExtract) and flavonoid contents (35.21±2.54 mgQUE/gExtract) and antioxidant activity, (IC50=8.12±1.36µg/ml, 58.19±1.68 mM Fe2+/mgExtract) and antimicrobial activity against Staphylococcus aureus and Candida albicans with the diameter of inhibition zone (29±1.06 and (27±1.00 mm) respectively. In contrast, the aqueous extract of L. officinale had minimum value of total phenolic (17.12±1.93 mgGAE/gExtract) and flavonoid contents (12.61±2.06 mgQUE/gExtract) and antioxidant activity (IC50=121.43±3.36µg/ml, 13.74±2.52 mM Fe2+/mgExtract) and antimicrobial activity against Bacillus cereus and Aspergillus niger with the diameter of inhibition zone (4±0.57 and 5±1.00 mm) respectively. Conclusion: Overall, based on the results, the studied plants can be a good candidate for the treatment of diseases caused by oxidative stress, and diseases are caused by pathogenic microbes.    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امید عزیزیان شرمه | omid azizian shermeh
medicinal and ornamental plant research center, university of sistan and baluchestan, zahedan, iran
-مرکز پژوهشی گیاهان دارویی و زینتی دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)

مژگان طاهری زاده | mojgan taherizadeh
rural water and sewage company of sistan and baluchestan, zahedan, iran
شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

محرم ولی زاده | moharam valizadeh
department of medicinal plants, faculty of agriculture, university of sistan and baluchestan, zahedan, iran
گروه گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)

علی قاسمی | ali qasemi
department of biology, faculty of science, university of sistan and baluchestan, zahedan, iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سیستان و بلوچستان (Sistan va baloochestan university)


نشانی اینترنتی http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1517-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/228/article-228-568934.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات