Iranian Journal of Fisheries Sciences، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of dietary lipid level on the growth of kutum fry (Rutilus frisii kutum)
چکیده انگلیسی مقاله The study was conducted with a completely randomized design consisting of four treatments in triplicates. Experimental diets were formulated to contain four different lipid levels (8, 10, 12 and 14%) at constant protein level (46.8%) and different gross energy of 4314, 4417, 4519 and 4622kcal/kg, respectively. Kutum fry (average weight, 203±4mg) were randomly assigned and distributed at a density of 2 fish/l into twelve 80 liter fiberglass tanks equipped with a tap-freshwater system and water temperature of 22-24oC. Fish were fed the experimental diets thrice a day at 10% of body weight for 81 days. Statistical analysis indicated that fish fed the lowest lipid level of 8% showed significant differences (p< 0.05) with other treatments. Fish growth, survival, protein and energy retention showed a marked decrease with an increase of dietary lipid level. Crude lipid of carcass composition increased, but ash and moisture decreased with an increase of lipid levels.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله d t حقیقی | d t haghighi


سی آر سعد | c r saad


h حسین زاده صحافی | h hosseinzadeh sahafi


d منصوری | d. mansouri



نشانی اینترنتی http://jifro.ir/browse.php?a_code=A-10-61-7&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/447/article-447-522362.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده Biology & physiology
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات