این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۱۲۳-۱۳۶
عنوان فارسی
اثرات منفی کمبود اسیدآمینههای ترئونین و هیستیدین در جیرهی ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta)
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تأثیرات کاهش اسیدهای آمینهی ضروری ترئونین و هیستیدین در جیره به یک میزان ثابت بر روی فاکتورهای رشد، تغذیه، ترکیب شیمیایی لاشه ماهی صبیتی جوان با هدف بررسی اهمیت این اسیدهای آمینه در جیره مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش در تابستان سال 93 در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی با تعداد 225 قطعه ماهی 7/4 گرمی با سن 140 روز و با شرایط دمایی (°C 5/1 ± 9/28)، pH (2/0± 6/7) و شوری (g L-1 5/0± 48) متناسب با شرایط طبیعی منطقه، انجام شد. این تحقیق در سه تیمار و هر یک با سه تکرار به مدت 42 روز بر مبنای تغذیه با جیرههایی غذایی نیمه خالص با بکار گیری اسیدهای آمینهی خالص به انجام رسید. جیرههای این آزمایش شامل جیره شاهد، بدون کمبود غذایی و دو جیرهی دارای کمبود غذایی ترئونین و هیستیدین به میزان 40 درصد کمتر از جیرهی شاهد بود. در پایان آزمایش اطلاعات مربوط به فاکتورهای رشد، تغذیه و نمونههایی برای بررسی ترکیب شیمیایی و پروفیل آمینواسیدی لاشه جمعآوری شدند. همهی شاخصهای رشد و تغذیه شامل وزن نهایی، درصد افزایش وزن، شاخص رشد ویژه، کارایی پروتئین و تثبیت نیتروژنی و همچنین شاخص چربی احشایی در بین تیمارهای دارای کمبود اسیدآمینه نسبت به تیمار کنترل بهصورت معنیداری کاهش و شاخص ضریب تبدیل غذایی افزایش یافت. درصد بقا در تیمار کمبود اسیدآمینهی ترئونین بهصورت معنیداری کمتر از سایر تیمارها بود. میزان چربی خام و انرژی ناخالص لاشه در دو تیمار نسبت به کنترل کاهش یافت. اسیدهای آمینهی ترئونین و هیستیدین در لاشهی ماهیان بدون تغییر معنیداری گزارش شدند که نشاندهنده ذخیره سازی اسیدهای آمینه کاهش یافته بود. کاهش عملکرد در بسیاری از فاکتورهای رشد و تغذیه در تیمار کمبود ترئونین نسبت به تیمارهای کنترل و تیمار کمبود هیستیدین نشاندهنده اهمیت این اسیدآمینه در تغذیه ماهی صبیتی جوان میباشد. اسیدآمینهی هیستیدین بهصورت بینابینی باعث کاهش رشد گردید که احتمالاً مکانیسمی برای کاهش مصرف این اسیدآمینه در بدن ماهی در مواقع کمبود در جیره موجود میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی صبیتی، کمبود اسیدآمینه، ترئونین، هیستیدین
عنوان انگلیسی
Negative effects of Threonine and Histidine deficient diets on Sobaity seabream juvenile (Sparidentex hasta)
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted in Bandare emam marine research center during the July to September of 2014. On this study effects of reducing essential amino acids of Threonine and Histidine in diets of Sobaity seabream in a constant level on whole body amino acids and chemical proximate, growth and nutritional indices was assessed. For these purposes three different treatments in triplicate was used during 42 days in base of feeding with semipurified diets containing crystalline amino acids. The control diet was without any deficiency, the threonine and Histidine diets were deficient in threonine and Histidine respectively. At the end of the experiment the data of growth and nutritional factors were collected and fish were sampled for whole body amino acids and chemical proximate analysis. According to the results, survival rate was only decreased significantly in threonine deficient group. Growth and nutritional factors including final Wight, percentage of weight increase, specific growth rate, protein efficiency, nitrogen retention and also intraperitoneal fat were decreased in deficient diets related to the control but feed conversion ratio increased. Crude lipid and gross energy decreased in deficient treatments. Threonine and Histidine content of whole body showed no significant different between treatments that showed amino acids sparing for these two essential amino acids. Reducing most of the growth and nutritional factor in threonine deficient diets related to the control and Histidine deficient diet showed the importance of threonine in this fish diet. Histidine reduced growth and other factors intermediary and demonstrated that there may be some mechanism for reducing Histidine consumption in deficiencies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرتضی یعقوبی | morteza yaghoubi
south iran aquaculture research center
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
جاسم غفله مرمضی | jasem ghafleh marammazi
south iran aquaculture research center
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
امید صفری | omid safari
ferdousi university of mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-197-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/730/article-730-517680.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات