این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 21 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
اثر تغذیهای پودر پیاز (Allium cepa) بر برخی فراسنجههای ایمنی، بیوشیمی و آنزیمهای سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله
هدف این پژوهش ارزیابی تجویز خوراکی پودر پیاز در جیره بر برخی پارامترهای ایمنی و بیوشیمی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. بچهماهیان کپور با وزن متوسط 9/1±18 گرم با جیره حاوی پودر پیاز در سطوح مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش از ماهیان به ظاهر سالم خونگیری شد و شاخصهای بیوشیمی نظیر پروتئین تام، آلبومین، کلسترول، تریگلیسرید و گلوکز و فعالیت آنزیمهای متابولیک مشتمل بر آنزیم آلانینآمینوترانسفراز (ALT)، فسفاتاز قلیایی (ALP) و لاکتاتدهیدروژناز (LDH) و شاخصهای ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، فعالیت مسیر جانبی کمپلمان (ACH50) و ایمنوگلبولین (Ig) سرم خون مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج حاکی از افزایش معنی دار پروتئین تام سرم در تیمار 5/0درصد پودر پیاز بود (05/0>P). ولی در سایر شاخصهای بیوشیمی تفاوت معنیداری بدست نیامد (05/0
P) ولی در فعالیت مسیر جانبی کمپلمان و ایمنوگلبولین تفاوت معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
onion powder, biochemical parameters, enzyme, immune response, Common carp (Cyprinus carpio).
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of present study was evaluate effect of various levels of dietary onion powder on immunological and blood serum biochemical parameters of Common carp (Cyprinus carpio). Fish were offered formulated diets that either contained three levels of onion powder 0.5%, 1% and 2% or the basal diet without the onion for 8 week. Blood samples were collected from caudal vein of apparently healthy fish at the end of trial. Biochemical parameters (total protein, albumin, cholesterol, triglyceride and glucose), serum enzymes activity (ALP, ALT and LDH) level and immune responses (serum lysozyme activity, alternative complement activity (ACH50) and Ig level) were assessed. The results indicated that feeding dietary 0.5% onion powder showed a significant increase in serum total protein (P< 0.05) compared with those fed the diets supplemented with onion while there were no significant difference in other biochemical parameters. Subsequently, serum enzymes (ALP and ALT) activity level were significantly lower in 0.5% onion powder fed fish (P< 0.05). In addition, lysozyme activity showed a significant increase in 0.5% onion group compared to the other onion and control group (P< 0.05), although no significant difference in serum Ig level and alternative complement activity (ACH50) level between treatments were found (P>0.05). The results of this study demonstrated that dietary onion powder at the level of 0.5% could be an improvement in biochemical parameters and immune function of Common carp.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا اکرمی | reza akrami
islamic azad university
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
مهشید شاملوفر | mahshid shamloofar
islamic azad university
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-213-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/730/article-730-517671.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات