این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Sciences Islamic Republic of Iran، جلد ۲۳، شماره ۱، صفحات ۷-۱۳

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Isolation, Purification and Characterization of a Thermophilic Alkaline Protease from Bacillus subtilis BP-36
چکیده انگلیسی مقاله The goal of this research was to isolate and identify the thermostable alkaline protease producing bacteria among several native Iranian microorganisms. At the end of screening program, a Bacillus subtilis BP-36 strain producing thermophilic alkaline protease was isolated from a hot spring in Ardebil province. The target enzyme was purified using a one-step Aqueous two-phase systems (ATPS) protocol involving 22% (w/w) polyethylene glycol (PEG)-10,000, and 18% (w/w) citrate with a yield of 39.7%, specific activity of 2600 U/mg and purification factor of 4.8. It was shown to have a molecular weight of 40 kDa by sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). The purified thermophile enzyme was stable in alkaline pH range (9.0-11.0) with the optimum pH of 9.0. It was highly stable at 60 °C and retained 100% activity even after 90 minutes, suggesting that it belong to the family of thermophilous. Collectively, our obtained data revealed that the thermophilic protease produced by B. subtilis BP-36 has the potential application in industrial processes under high temperature.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله e امیدی نیا |
pasteur institute of iran
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو پاستور ایران (Pasteur institute of iran)


نشانی اینترنتی https://jsciences.ut.ac.ir/article_24564_f333f1e885ab0cd75ddacdd401d092d9.pdf
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات