این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 1 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۳۲-۳۷
عنوان فارسی
یافته های هیستوپاتولوژیک ناشی از مصرف غذای آلوده با گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس به عنوان دو قارچ پاتوژن شناخته شده اند که هم، کنیدی های آنها (هاگ های غیر جنسی) و هم متابولیت های تولید شده توسط آنها (میکوتوکسین ها) موجب بیماری در موجودات مختلف می شوند. آسپرژیلوس فومیگاتوس بیشتر بر روی غلات انبار شده و آسپرژیلوس فلاووس بیشتر بر روی سبزیجات گندیده رشد نموده و میکوتوکسین ایجاد می کنند. این مطالعه به بررسی اثرات طولانی مدت غذاهای آلوده به قارچ فوق در موش های صحرایی می پردازد. مواد و روش ها: در این مطالعه از موش های صحرایی نژاد ویستار استفاده شد که به سه گروه شش تایی تقسیم شدند: گروه کنترل از غذای معمولی، گروه آزمایشی اول مدت یک ماه و گروه آزمایشی دوم مدت سه ماه از غذای آلوده به قارچ تغذیه کردند. در هر سه گروه پس از اتمام دوره آزمایش، از بافت های کلیه، ریه و روده نمونه برداری بعمل آمد و پس از آماده سازی برای مطالعه میکروسکوپی، مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: یافته های هیستولوژیک در گروه های استفاده کننده از غذای آلوده به قارچ عبارت بودند از احتقان نفرون ها و فضاهای بین توبولی و کاهش حجم گلومرول ها در کلیه ها، گسترش ندول های لنفاوی با تجمع سلول های لنفاوی در پارانشیم ریه و دستگاه گوارش نیز سلول های لنفاوی در آستر مخاط تجمع یافته بودند. نتیجه گیری: تغییرات فوق نشان دهنده اثرات سو قارچ های فوق بر اعضای مختلف می باشد از آنجایی که استفاده از مواد غذایی کپک زده در دامداری کاملا مرسوم شده است، بازنگری در این امر و جلوگیری از مصرف این گونه مواد غذایی کاملا ضروری به نظر می رسد. از طرف دیگر آگاهی دادن به مردم برای نحوه صحیح نگهداری از مواد غذایی جهت جلوگیری از آلودگی به قارچ ها مفید خواهد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Histopathologic findings induced by using contaminated food with Mycotoxins
چکیده انگلیسی مقاله
Objective: Aspergillus fumigatus and aspergillus flavus were known as pathogenic fungi and their conidia and metabolites (Mycotoxins) cause diseases in many living organisms. Aspergillus fumigatus mostly grow on the stored cereals and aspergillus flavus usually grow on the rotten vegetables and Mycotoxin was produced by them. This study was done to survey long-term effects of contaminated food by fungi in rats. Methods: In this study, Wistar rats were divided into three groups: One group was fed with ordinary food (Plate) as a control, and two experimental groups were fed with a contaminated food by asp.fumigatus and asp.flavus for one and three months respectively. In all groups intestine, lung and kidney biopsy were drawn and surveyed for microscopic investigation. Findings: Histopathologic findings in experimental groups were as follows: Congestion in nephrons and intratubular spaces and collape glomerulus in kidney, spreading of lymphatic nodes and aggregation of lymphatic cells in pulmonary parenchyma and aggregation of lymphatic cells in intestinal lamina propria. Conclusion: Findings showed the destructive effects of asp.fumigatus and asp.flavus on various organs. Since the molded food is commonly used in animal husbandry, the inspection and prevention of this matter is necessary. On the other hand, giving public awareness regarding how to keep food out of the fungi would be helpful.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید اسدی | m asadi
دانشگاه علوم پزشکی کرمان، صندوق پستی 113-76175، تلفن 211010-0341
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
جعفر سلیمانی راد | j soleimani rad
عبدالحسین کاظمی | a kazemi
حمید تبریزچی | h tabrizchi
نشانی اینترنتی
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-99&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده
تحلیلی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات