این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۷، شماره ۷، صفحات ۷۴-۸۰

عنوان فارسی اثر عصاره الکلی زنجبیل در دوران بارداری و شیردهی برسطح سرمی هورمون‌ های جنسی و فولیکول های تخمدانی فرزندان ماده بالغ موش‌های صحرایی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به مصرف زیاد زنجبیل توسط زنان باردار جهت کاهش تهوع و استفراغ و مادران شیرده، این مطالعه با هدف بررسی اثر تجویز عصاره الکلی زنجبیل به موش های صحرایی باردار و شیرده بر میزان هورمون های استروژن، پروژسترون، محرک فولیکول (FSH)، لوتئینی کننده (LH) و فولیکول های تخمدانی در فرزندان ماده بالغ موش صحرایی انجام گردید.مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی 72 سر موش ماده بالغ که به 9 گروه 8 تایی شامل گروه‌های کنترل، شاهد و دریافت کننده باردار و شیرده دوزهای50، 100 و 200 mg/kgعصاره الکلی زنجبیل تقسیم شدند، انجام گرفت. تجویزها به صورت گاواژ انجام شد. در پایان شیرخوارگی، فرزندان ماده گروه های مختلف جدا و در زمان بلوغ از هر گروه بطور تصادفی 8 موش انتخاب و پس از خون‌گیری از نمونه‌ها، میزان هورمون‌های استروژن، پروژسترون، FSH، LH و با جداسازی تخمدان ها تعداد فولیکول ها و اجسام زرد موجود در تخمدان موش ها اندازه گیری گردید.یافته ­ها: نتایج نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل زنجبیل باعث افزایش معنی دار در میزان هورمون‌ های استروژن (5/78±93/36)، پروژسترون(0/45±4/52)، (0/05±FSH (0/90 و (0/08±0/79) LH و در تعداد فولیکولها (0/33±6/40) و اجسام زرد (1/41±7/00) در تمام گروه­های تجربی می گردد (0/05≥p).نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که مصرف زنجبیل در دوران بارداری و شیردهی باعث افزایش هورمون‌های استروژن،پروژسترون، F SH و LH و فولیکول های تخمدانی در فرزندان بالغ ماده موش های صحرایی می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زنجبیل، استروژن، پروژسترون LH، FSH، فولیکول ، رات

عنوان انگلیسی Effects of the Alcoholic Extract of Ginger on Sex Hormone Serum Levels and Ovarian Follicles during Pregnancy and Lactation in the Adult Female Offspring of Rats
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Ginger is widely used by pregnant women and nursing mothers as a remedy for nausea and vomiting. This study aimed to investigate the effects of the alcoholic extract of ginger on serum levels of estrogen, progesterone, follicle-stimulating hormone (FSH), luteinizing hormone (LH) and ovarian follicles during pregnancy and lactation in the adult, female offspring of rats. METHODS: This experimental study was conducted on 72 adult female rats, which were divided into 9 groups of 8, including the control groups, and recipients of 200, 100, 50 mg/kg of ginger alcoholic extract (perinatal and neonatal). Drug administration was performed via oral gavage, and by the end of infancy, the female offspring of each group were separated. At puberty, 8 animals were randomly selected from each group, and after blood sampling, serum levels of estrogen, progesterone, FSH and LH were measured. In addition, the number of follicles and yellow bodies (corpus luteum) were determined after the removal of ovaries. FINDINGS: In comparison with the control groups, ginger caused a significant increase in the levels of estrogen (93.36±5.78), progesterone (4.52±0.45), FSH (0.90±0.05) and LH (0.79±0.08) in the experimental groups. Moreover, there was a significant increase in the number of follicles (6.40±0.33) and yellow bodies (7.00±1.41) in all the experimental groups (p≤0.05). CONCLUSION: According to the results of this study, consumption of ginger during pregnancy and lactation could increase the serum levels of estrogen, progesterone, FSH and LH, as well as the number of ovarian follicles, in the female offspring of rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ginger, Estrogen, Progesterone, LH, FSH, Follicle

نویسندگان مقاله ابراهیم حسینی | e hosseini


مرضیه جهاندیده | m jahandideh



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1428-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات