این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 13 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۶۹-۷۶
عنوان فارسی
بررسی اثر آنتیاکسیدان اسانس و عصاره گیاه بابونه (Matricaria chamomilla L.) بر سلولهای کبدی موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
رادیکالهای آزاد مولکولهای فعال شدهای هستند که ممکن است منشا داخلی یا خارجی داشته باشند. یکی از مهمترین اثرات تخریبی رادیکالهای آزاد شروع پراکسیداسیون لیپید میباشد که به تخریب غشای سلول منجر میشود. پراکسیداسیون لیپید باعث اختلال در سازمانبندی غشا و تغییر فعالیت آنزیمهای وابسته به آن و پروتئینهای دیگر میشود که همراه با آزاد کردن رادیکالهای هیدروپراکسیل وآلکوپراکسیل بهصورت بالقوه برای سلول مضر میباشد. در این پروژه خواص آنتیاکسیدان اسانس و عصاره گیاه بابونه و اسانس خالص آزولن مورد بررسی قرار گرفتند. جهت القا پراکسیداسیون لیپید در سلولهای کبدی از ترشیوبوتیل هیدروپراکساید (t-BH) استفاده شد و غلظتهای مختلفی از اسانس و عصاره مورد نظر در مجاورت آنها قرار گرفتند. سپس میزان مالون دی آلدیید (MDA) تولید شده با روش اسپکتروفتومتریک در طول موج nm535 اندازهگیری شد. کاهش تولید MDA نشان دهنده مهار پراکسیداسیون لیپید و خاصیت آنتیاکسیدان میباشد. فعالیت آنزیمهای لاکتات دهیدروژناز (LDH) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، نیز در مجاورت ترکیبات فوق مورد سنجش قرار گرفتند. این آنزیمها به عنوان شاخصهای تعیین میزان پراکسیداسیون لیپید هستند و کاهش فعالیت آنها نمادی از قدرت مهاری این ترکیبات بر پراکسیداسیون لیپید میباشد. میزان مهار در بالاترین غلظت به کار رفته شده در مورد اسانس بابونه µl/ml) 10( 58 درصد، آزولن µg/ml) 50( 4/35 درصد و عصاره بابونه µg/ml) 50( 16 درصد بودند. خاصیت آنتیاکسیدان با افزایش غلظت افزایش داشت. نتایج حاصل از اندازهگیری تولید MDA و فعالیت آنزیمهای AST و LDH ارتباط مستقیمی با یکدیگر داشتند. نتایج حاصل بیانگر اثر آنتیاکسیدان گیاه بابونه میباشد و بنابراین میتوان با انجام تحقیقات گسترده به روش درونتنی (in vivo) از این گیاه به منظور پیشگیری و یا درمان بیماریهای مختلف که پاتوژنز آنها فعال شدن رادیکالهای آزاد میباشد و یا همچنین به عنوان ماده افزودنی در صنایع غذایی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صدیقه عسگری |
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز تحقیقات قلب و عروق تلفن 4460787 0311 ، 4460807 0311 نمابر 4459023 0311
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
غلامعلی نادری |
استادیار بیوشیمی، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نصراله بشر دوست |
دانشیار اپیدمیولوژی و آمار حیاتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
زهره اطمینان |
داروساز، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-274-6&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات