این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 16 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۱۷، صفحات ۱۷-۲۲
عنوان فارسی
بررسی اثرات مصرف مزمن چای سیاه و چای کامبوچا بر کاهش وزن در موش صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیماری دیابت شیرین بیماری مزمن با شیوع نسبتاً بالا در سراسر جهان میباشد. علیرغم در دسترس بودن داروهای صناعی مختلف، بسیاری از بیماران در جستجوی داروهای گیاهی برای تخفیف علایم این بیماری هستند. چای کامبوچا شربتی است که در اثر تخمیر در محلول چای سیاه حاوی شکر به دست میآید. این شربت توسط بسیاری از بیماران دیابتی مصرف میشود، اما اثرات آن تاکنون مورد ارزیابی علمی قرار نگرفته است. هدف: در این بررسی اثرات مصرف مزمن چای کامبوچا و چای سیاه بر کاهش وزن در موش صحرایی دیابتی مورد مطالعه قرار گرفت. روش بررسی: تعداد 42 سرموش از نژاد Wistar که به وسیله تزریق داخل صفاقی 60 میلیگرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین دیابتی شده بودند (قند خون بالاتر از 300 میلیگرم در دسیلیتر) به طور تصادفی به 6 گروه 7 تایی تقسیم شدند. حیوانات گروه اول (کنترل) دسترسی آزادانه به آب و غذا داشتند. گروه دوم (شاهد) به جای آب محلول چای سیاه را نوشیدند. چهار گروه باقیمانده (آزمون) غلظتهای مختلف چای کامبوچا را در طی 15 روز مصرف کردند. تمام حیوانات را قبل از القای دیابت و در روزهای 1، 3، 7 و 15 وزن شدند. اطلاعات به دست آمده به روش T-test و ANOVA تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: نتایج نشان میدهد که در همه گروهها کاهش وزن معنیداری پس از القای دیابت دیده شد که در گروه کنترل این کاهش وزن با شتاب ادامه داشت (05/0 p< ). در حالی که در گروه شاهد و گروههای آزمون در طی 15 روز افزایش وزن دیده شد، به طوریکه در پایان آزمایش در گروه شاهد و گروههای آزمون اختلاف معنیداری در وزن حیوانات نسبت به وزن اولیه (قبل از دیابتی شدن) وجود نداشت (05/0 p> ). همچنین تفاوت معنیداری بین وزن نهایی حیوانات گروههای آزمون و گروه شاهد مشاهده نشد (05/0 p> ). نتیجهگیری: در مجموع نتایج نشان میدهد که چای سیاه و چای کامبوچا هر دو از کاهش وزن حیوانات که یک علامت تشخیصی بیماری دیابت است جلوگیری میکنند که اثر چای کامبوچا نیز ممکن است ناشی از مواد موجود در چای سیاه باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چای کامبوچا، چای سیاه، دیابت، کاهش وزن
عنوان انگلیسی
The chronic effect of Kombucha Tea consumption on weight loss in diabetic rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Diabetes mellitus (DM) is a chronic disease with a relatively high prevalence in many populations throughout the world. Despite the availability of many synthetic drugs many diabetic patients are seeking herbal medications to relieve the symptoms of the disease. Kombucha tea is a fermented remedy which is produced by cultivation of Kombucha mushroom in sweet black tea solution and is consumed by many diabetic patients, but its efficacy and safety has not been scientifically evaluated. Materials and Methods: This study was conducted to assess the chronic effect of Kombucha Tea consumption on weight loss in diabetic Rats. 42 male diabetic Wistar rats were divided into six groups. DM was induced by streptozotocin (60 mg/kg). Animals in 1st group (control) had free access to tap water the 2nd group (sham) consumed sweet black tea solution and the remaining 4 groups (test) received different dilutionts of Kombucha tea (25%, 50%, 75% and 100%) for 15 days instead of tap water. Animals in all groups were weighted before DM induction and in days 1, 3, 7 and 15 post DM inductions. The data were analyzed as Mean ± SEM of weights in different days and in different groups by using T-test and one way ANOVA. Results: Our results showed that all groups had a significant weight loss due to DM induction (p< 0.05) which continued progressively in control group but in the sham and test groups there was a progressive weight gain during the 15 days of remedy consumption, so there was no significant difference between the weight of animals at the end of experiment and their weight before DM induction (p > 0.05). There was also not significant difference between the animal’s weight in sham and test groups at the end of this period (p > 0.05). Conclusion: In conclusion our findings indicate that both black tea and Kombucha tea prevent weight loss in diabetic rats which may be due to some active agents in black tea itself.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Kombucha tea, Black tea, Diabetes mellitus, Weight loss, Rat
نویسندگان مقاله
عباس مرشدی | morshedi a
department of physiology, shahid sadughi medical university, yazd, iran, tel 0351 8229501 - 2, fax 0351 8229500
بخش فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، تلفن 2-8229501 0351 ، نمابر 8229500 0351
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
محمدحسین دشتی | mh dashti
1- department of physiology, shahid sadughi medical university, yazd
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
علی رفعتی | a rafati
1- department of physiology, shahid sadughi medical university, yazd
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
محمدحسین مصدق | mh mosaddegh
2- department of pharmacology, shahid sadughi medical university, yazd
گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
اشرف السادات سلامی | as salami
1- department of physiology, shahid sadughi medical university, yazd
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-428-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
physiology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات